Κλείσιμο

Χωρίς συμφωνία για πλειστηριασμούς έκλεισαν οι επαφές με τρόικα – προς μονομερή λύση

Χωρίς συμφωνία στο «μέτωπο» των πλειστηριασμών ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι επαφές μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα, παρά τις πολυήμερες διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική σύγκλιση σε ό,τι αφορά τα κριτήρια που θα διέπουν την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το 2014.

Πλέον, δεδομένου ότι με τη λήξη του έτους εκπνέουν οι νομοθετημένες προστασίες της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, και καθότι η τρόικα αναχωρεί αύριο Τρίτη από την Αθήνα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μονομερή νομοθετική λύση για το θέμα, ακόμα και με την κατάθεση τροπολογίας.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκια της τρόικα συντάσσουν την κρίσιμη έκθεση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), που θα καταθέσει το πρωί η τριμερής στην ομάδα εργασίας του Eurogroup (Euro-working Group).

Βάσει της εν λόγω έκθεσης, το EWG αναμένεται να εισηγηθεί στο Eurogroup, που συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης, την εκταμίευση ή παρακράτηση της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που εκκρεμεί από το καλοκαίρι.

Το περιεχόμενο της έκθεσης δεν έχει γίνει γνωστό, συνεπώς δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών δέχθηκαν τις προτάσεις της Αθήνας για αναδιάρθρωση της επιχείρησης εν λειτουργία, και δοκιμαστική διατήρηση του στρατιωτικού τμήματος με εξαγωγικό χαρακτήρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη μετά τις επαφές με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ