Κλείσιμο

Συνάντηση Στουρνάρα με Σαχινίδη και Χατζησωκράτη την Τρίτη

Το πολυνομοσχέδιο, που κατατίθεται στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, το τέλος ακινήτων και τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα συζητήσει την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους Φίλιππο Σαχινίδη και Δημήτρη Χατζησωκράτη, τομεάρχες οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Σημειώνεται ότι μετά τις απολύσεις η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σπάσει άλλο ένα ταμπού στη δημόσια διοίκηση, αυτή της επετηρίδας και της «αρχαιότητας». Όπως αποκαλύπτει σε εκτενή συνέντευξή του στην «Κ» ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του δημοσίου, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση που θα περιορίζει τη σημασία των ετών προϋπηρεσίας στην προαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος είναι να προωθηθούν σε θέσεις ευθύνης νεότεροι, αλλά με υψηλά προσόντα, υπάλληλοι.

«Θεωρώ ότι έχει κλείσει το θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, τώρα μένει η υλοποίηση. Η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου δεν συνεπάγεται νέες αποχωρήσεις, αλλά μια διαρκή διαδικασίας βελτίωση» δηλώνει χαρακτηριστικά για τη μεταρρύθμιση του δημοσίου ο κ. Στουρνάρας.

Τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με αντικείμενα συζήτησης την ανεργία, αλλά και τη μετέπειτα πορεία της κυβέρνησης ζητεί από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.

Η Ιπποκράτους  αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάσχεση και αντιμετώπιση της ανεργίας και ζητεί από την κυβέρνηση να ενημερώσει αμέσως τα κόμματα για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή, στο οποίο, ζητεί, επίσης, να περιληφθούν και οι προτάσεις που το ίδιο έχει καταθέσει για την ανάσχεση της ανεργίας και την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Η τρόικα οφείλει να αντιληφθεί και να αποδεχθεί ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όρια της και η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες αναφέρει στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της η  ΔΗΜΑΡ, ζητώντας στοχευμένη μείωση φόρων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ