Κλείσιμο

Αρνητικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πιέσεις ασκούνται στις τεχνολογικές μετοχές, κατά τις σημερινές πρωινές διαπραγματεύσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, μετά την απογοητευτική πρόβλεψη της Intel για τις προοπτικές της. Διστακτικοί εμφανίζονται οι επενδυτές εν αναμονή της γνωστοποίησης, σήμερα, των στοιχείων για την ανεργία και απασχόληση στις ΗΠΑ το Νοέμβριο.
Απογοήτευσε η Intel, διατηρώντας αμετάβλητο το ανώτατο όριο της ψαλίδας εντός της οποίας εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν οι πωλήσεις της στο τέταρτο τρίμηνο ενώ η αγορά ανέμενε κάτι καλύτερο. Στον απόηχο της ανακοίνωσης, απώλειες 1,7% σημείωσε η μετοχή της κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρίας ημιαγωγών STMicroelectronics και 1,2% αυτή της υπ` αριθμόν δύο του κλάδου στην Ευρώπη Infineon AG. Παράλληλα, μικρές μεταβολές καταγράφονται στις τιμές των μετοχών των ευρωπαϊκών εταιριών χάλυβα μετά την κίνηση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους να άρει, νωρίτερα του προγραμματισμένου, το μέτρο επιβολής επιπρόσθετων δασμών στις εισαγωγές χαλυβουργικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
Κέρδη 0,7% σημείωσε η μετοχή της κορυφαίας παγκοσμίως χαλυβουργίας Arcelor ενώ απώλειες 1,7% σημείωσε αυτή της ThyssenKrupp. Ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης τόνισε ότι θα απαιτηθούν τρία με τέσσερα τρίμηνα για να επιστρέψει η Arcelor στους πελάτες της στις ΗΠΑ. Στις 10.42 ώρα Ελλάδος, στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE παρέμενε αμετάβλητος σημειώνοντας οριακά κέρδη 0,06%.
Στη χρηματιστηριακή αγορά του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 κατέγραφε πτώση 0,35% ενώ, στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax υποχωρούσε σε ποσοστό 0,28%.
Πηγή: skai.gr