Άνοδος των ποσοστών ανεργίας

Στο 9,6% "εκτοξεύθηκ"ε η ανεργία τον Ιούλιο από 8,6% τον Ιούνιο και 7% τον Ιούλιο του 2008.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι άνεργοι ανήλθαν σε 476 χιλιάδες άτομα.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στη δυτική Μακεδονία (12,3%), στην κεντρική Μακεδονία (11μ,3%) και την Ήπειρο (10,6%).

Στον "αντίποδα" με τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας είναι τα Ιόνια νησιά (3%), το βόρειο Αιγαίο (5,4%) και η Κρήτη (6,7%).

Κατά ομάδες ηλικιών το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στους νέους 15-24 ετών (23,9%) και στις ηλικίες 25-34 ετών (12,6%).

Εξάλλου, η ανεργία πλήττει κυρίως τις γυναίκες, σε ποσοστό 13,8% και λιγότερο τους άνδρες σε ποσοστό 6,6%.

«Η κατάσταση είναι δραματική και επιβάλλει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, προκειμένου να ανορθώσουμε τη χώρα» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
 
Ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παπαγόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε και αυτός στο μείζον θέμα της ανεργίας. Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι «η αγορά εργασίας έχει μεταβληθεί σε ζούγκλα, οι παρανομίες είναι εκτεταμένες και ταυτόχρονα υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που διακρίνεται για την αντεργατικότητά του».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος ζήτησε σταθερή χρηματοδότηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ο οποίος αντιμετωπίζει, όπως είπε, σοβαρά οικονομικά προβλήματα .
Πηγή: skai.gr