Αλογοσκούφης: Το 2007 θα φανούν τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής εξυγίανσης

Από την 1η Ιανουαρίου 2007 θα φανούν στους πολίτες τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής εξυγίανσης μέσω των φορολογικών ελαφρύνσεων με μισθωτούς και συνταξιούχους, τη γενναία αύξηση στις συντάξεις του ΟΓΑ και το ΕΚΑΣ αλλά και τη χορήγηση μεγαλύτερων αυξήσεων στους δημόσιους υπαλλήλους.
Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης με συνέντευξή του στoν « Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», περιγράφει στην οικονομική πολιτική της νέας χρονιάς τονίζοντας ότι η κατάσταση θα είναι πιο άνετη για όλους, με έμφαση σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν νωρίτερα οι εθνικές εκλογές, ενώ χαρακτήρισε «ήπια μεταρρύθμιση» τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία. Για τις προσλήψεις στην Υγεία, ο κ.Αλογοσκούφης σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν μέσω του ΑΣΕΠ με βάση κονδύλια που προβλέπει ο προϋπολογισμός.
Αναφερόμενος στην πώληση της Εμπορικής, σημείωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί με βάση την αξία των προσφορών σε ρευστό, ενώ έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στη διοίκηση της Εθνικής για την εξαγορά της τουρκικής Finansbank.
Απαντώντας στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ για αφελληνισμό των επιχειρήσεων επισήμανε ότι θα πρέπει να επιμείνουμε στην προσέλκυση επενδύσεων και την εξωστρέφεια της εθνικής μας οικονομίας, χωρίς διακρίσεις που συντηρούν τη λογική της «μικρής Ελλάδας».
Πηγή: skai.gr