Αλεξιάδης: Αμετάβλητος ο ΕΝΦΙΑ το 2017 - Ο φετινός ΕΝΦΙΑ πιο δίκαιος

Ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει αμετάβλητος και το 2017 ξεκαθάρισε την Παρασκευή στην ΕΡΤ ο Τρύφωνας Αλεξιάδης. Όπως ανέφερε, είναι θέμα νέας διαπραγμάτευσης το εάν θα έχουμε τον ίδιο ΕΝΦΙΑ και του χρόνου διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ζήτημα αλλαγής τίθεται μόνο ως προς τη δομή και το περιεχόμενο του φόρου».

Ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε ως «εφικτό» τον στόχο είσπραξης των 2,65 δισ. ευρώ από τον φετινό ΕΝΦΙΑ, αναφέροντας δε ότι «ο φετινός ΕΝΦΙΑ είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός». «Το 90% των φορολογουμένων θα λάβει εκκαθαριστικά περίπου ίδια με πέρυσι» σημείωσε.

Όσον αφορά τη ρύθμιση
των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι «δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια νέα ρύθμιση». «Η ρύθμιση έγινε και έχει ανακουφίσει αρκετό κόσμο» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα πάντως με την Καθημερινή, 100.000 ιδιοκτήτες που το 2016 είχαν ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα τα ακίνητά τους θα πληρώσουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον κατά 20%, καθώς καταργήθηκε η έκπτωση που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν σταδιακά από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και δεν προβλέπεται έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή των δόσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φορολογούμενοι κατέβαλαν 1 δισεκ. ευρώ επιπλέον φόρους τον Ιούνιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2015, λόγω των μνημονιακών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή σε αυτό το χρονικό διάστημα.
Πηγή: skai.gr