Τα 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου

Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να νιώθεις πως τα μαλλιά σου δεν έχουν τον όγκο που θα ήθελες. Μερικοί από αυτοί είναι η έλλειψη υγρασίας, η κακή διατροφή ή η λανθασμένη επιλογή προϊόντων περιποίησης. Μπορεί να ήταν πάντα έτσι η κατάσταση ή μπορεί παλιά να είχαν όγκο και τώρα να τον έχουν χάσει.

Ή μπορεί απλώς να μην έχεις βρει ακόμα τον σωστό τρόπο να δώσεις στα μαλλιά σου τον όγκο που χρειάζονται!

Εμείς ρωτήσαμε την hair expert Δήμητρα Δανίκα και μας ανέλυσε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς εύκολα να προσθέσεις όγκο στα μαλλιά σου.

Το σωστό σαμπουάν
Αρχικά επέλεξε ένα σαμπουάν για extra όγκο και προσπάθησε να μη λούσεις τα μαλλιά σου με πολύ ζεστό νερό. Το πολύ ζεστό νερό ενεργοποιεί τους σμηγματογόνους αδένες και έτσι εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα, με αποτέλεσμα να προκαλείται επιπλέον λιπαρότητα η οποία σίγουρα θα βαρύνει τα μαλλιά σου.

Καλό στέγνωμα
Μετά το λούσιμο στέγνωσε τα μαλλιά σου έχοντας ανάποδα το κεφάλι σου. Ταυτόχρονα με τα δάχτυλά σου ανασήκωσε τις ρίζες προς όλες τις κατευθύνσεις έως ότου στεγνώσουν τελείως.

Σωστή περιποίηση
Ψέκασε τις ρίζες των μαλλιών σου με ένα dry shampoo και μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις ρόλεϊ. Ιδανικά χρησιμοποίησε ρόλεϊ σε μεγάλο μέγεθος και ξεχώρισε μεγάλες τούφες, κυρίως στο πάνω μέρος του κεφαλιού σου, αφήνοντας τα για 20 περίπου λεπτά.

Χτένισμα
Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ μακριά και βαραίνουν κυρίως στο μπροστινό τμήμα του κεφαλιού σου και στην κορυφή δοκίμασε μια ζιγκ ζαγκ χωρίστρα. Αυτός ο τρόπος χτενίσματος θα δώσει στα μαλλιά σου περισσότερο όγκο.

Όγκος και βαφή μαλλιών
Αν ήδη βάφεις τα μαλλιά σου, μια color volume τεχνική είναι ιδανική για σένα που χρειάζεσαι όγκο. Είναι ο συνδυασμός τριών ή και τεσσάρων αποχρώσεων με το πιο σκούρο εξ αυτών στη ρίζα (root shadow). Το πολυδιάστατο αποτέλεσμα που θα σου προσφέρει θα δημιουργήσει σίγουρα το εφέ περισσότερου όγκου!

Διαβάστε ακόμη

Η ωραιότερη σπιτική λεμονάδα με μελισσόχορτο

Αυτή η vegan πουτίγκα μπορεί να έχει μόνο 3 υλικά αλλά είναι γεμάτη πρωτεΐνη

Πηγή: SAVOIRVILLE
TAGS: μαλλιά