Kellie Swanson: Κάνει μπατίκ σε τζάκετ, τζιν και άλλα ρούχα με το πλούσιο μπλε της κυανοτυπίας

Η Αμερικανή καλλιτέχνις και φωτογράφος, Kellie Swanson, κάνει μπατίκ σε τζάκετ, τζιν και άλλα ρούχα

Στο πλαίσιο της σειράς ενδυμάτων KSX, η Αμερικανή καλλιτέχνις και φωτογράφος, Kellie Swanson, κάνει μπατίκ σε τζάκετ, τζιν και άλλα ρούχα με το πλούσιο μπλε της κυανοτυπίας (της τεχνικής εκτύπωσης που εφηύρε τυχαία ο Sir John F.W. Herscel το 1847 στην οποία η εικόνα σχηματίζεται από μια χαρακτηριστική μπλε ένωση του σιδήρου με την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kellie Swanson (@ksx_art)

Η με κόκκους υφή που συμπληρώνει την ύφανση, τα με έντονες αποχρώσεις ενδύματα παρουσιάζουν είδη χλωρίδας όπως φτέρες και λουλούδια που βρίσκονται γύρω από το σπίτι της Swanson στην Πολιτεία της Μοντάνα.

Όλα τα ενδύματα είναι δεύτερο χέρι και η καλλιτέχνις αντλεί τα περισσότερα από καταστήματα vintage ή μεταχειρισμένων ειδών εξασφαλίζοντας μια πιο βιώσιμη προσέγγιση της KSX σε μια βιομηχανία που είναι διαβόητη για τα απορρίμματά της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kellie Swanson (@ksx_art)

Η Swanson εγκαινίασε αυτό το πρόγραμμα επαναξιοποίησης πριν από τρία χρόνια και στον λογαριασμό της στο Instagram (https://www.instagram.com/ksx_art/) παίρνουμε μια μικρή γεύση των ελκυστικών αποτελεσμάτων του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kellie Swanson (@ksx_art)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kellie Swanson (@ksx_art)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: μόδα