Κλείσιμο

Παρέμβαση Κομισιόν για Ελαφόνησο

Στην Κομισιόν μεταφέρεται η σκανδαλώδης υπόθεση αποχαρακτηρισμού 6,6 στρεμμάτων στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, με ερώτηση - παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο κ. Παπαδημούλης ζητά από την Επιτροπή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην προχωρήσουν τα σχέδια περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής, η οποία αν και ανήκει στο προστατευόμενο δίκτυο Natura (2000), απειλείται με τσιμεντοποίηση.

Την ίδια ώρα, Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δασαρχείο Μολάων ερίζουν για το ποιος είχε την υποχρέωση να προσβάλει την απόφαση για τον αποχαρακτηρισμό, ενώ εκφράζουν άγνοια για το γεγονός ότι η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura.

Σύμφωνα με γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας αν δεν έχουν προσδιορισθεί οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης σε μια περιοχή που έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura, δεν επιτρέπεται η έκδοση οικοδομικής άδειας.

Ωστόσο, στην περίπτωση της Ελαφονήσου και οικοδομική άδεια εκδόθηκε και αποχαρακτηρισμός δασικής έκτασης έγινε, χωρίς να προσφύγει κανείς κατά της πράξης αποχαρακτηρισμού.
Πηγή: skai.gr