Κλείσιμο

Κινητοποιήσεις λόγω σκουπιδιών

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Γύθειο Λακωνίας, με τους κατοίκους της περιοχής να διαμαρτύρονται γα την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, εδώ και ένα περίπου μήνα δεν γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων στην πόλη, καθώς ο δήμος δεν έχει χώρο εναπόθεσης τους.

Φορείς της πόλης με πρώτη την Ένωση γονέων μαθητών, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Περιβαλλοντολογικό Σύλλογο και άλλους φορείς, έκλεισαν την εθνική οδό Γυθείου Σπάρτης και Σπάρτης Αρεόπολης στο ύψος της ΕΤΕΛ, λίγο μετά το χωριό Αιγιές, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Τους ισχυρισμούς των κατοίκων επιβεβαίωσε και σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής ECO News της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, το οποίο αποκαλύπτει μια πόλη κυριολεκτικά πνιγμένη στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η χωματερή σταμάτησε να λειτουργεί, όπως επέτασσε η κοινοτική οδηγία, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί διαδοχική λύση, με αποτέλεσμα η πόλη του Γυθείου να μετατραπεί σε τεράστια ανοιχτή χωματερή, απειλώντας την υγεία των κατοίκων.

Ο δήμος κατέφυγε στη δεματοποίηση ως προσωρινό μέτρο, η οποία όμως όχι μόνο δεν αποτελεί λύση, αλλά αντικαθιστά ουσιαστικά το σχεδιασμό και τη σωστή μελέτη διαχείρισης απορριμμάτων.
Πηγή: skai.gr