Κλείσιμο

Η Βουλή στον Ασωπό

Τον Ασωπό θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μιλώντας στην Επιτροπή ο προεδρος της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνος Κωστούλας ανέφερε πως η εταιρία δεν θα ζητήσει αύξηση των τιμολογίων της.

Στην παρατήρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαφορετική τιμολόγηση όσων σπαταλούν είπε οτι ίσως θα μπορούσαν να ανέβουν τα τιμολόγια όσων διαθέτουν μεγάλους κήπους με γκαζόν.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή για τους υδάτινους πόρους, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκιαδάς, ανέφερε ότι βάσει του νομικού πλαισίου που ισχύει σήμερα το υπουργείο αποκλείστηκε από τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Πρόσθεσε ότι από το 2004 παρατηρείται αύξηση των παράνομων γεωτρήσεων, ανυπαρξία συντήρησης των εγγειοβελτιωτικών έργων, μεγάλες διαρροές και κακοτεχνίες.

Την ανάγκη εκτροπής του Αχελώου επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Μπαλτάς, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει ορθολογική χρήση του νερού σε καλλιέργειες.

Το φόβο του ότι η ΔΕΗ στο μέλλον δε θα κάνει άλλα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, εξέφρασε ο διευθυντής εκμετάλλευσης των υδροηλεκτρικών εργοστασίων της επιχείρησης.
Υποστήριξε ότι δε διαθέτει τα κεφάλαια, γι αυτό θα στραφεί σε άλλες μορφές ενέργειας.

Τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, θα επισκεφθούν την Αργολίδα για να εξετάσουν το έργο του Αναβάλου.

Στο μεταξύ, ηχηρή είναι η παρουσία των πολιτών στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ να υπογράψουν αντιδρώντας στην υποβάθμιση του Ασωπού και των Οινοφύτων. Μέχρι στιγμής οι υπογραφές στη σελίδα Skai.gr/asopos έχουν ξεπεράσει τις 24.040.
Πηγή: Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2009