Εικόνες ντροπής από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης (pics)

Του Αντώνη Κρητικού

Κάθε μέρα δεκάδες καταγγελίες κατοίκων και φιλόζωων πέφτουν στο κενό και μπαίνουν σε λίστα αναμονής αφού τα αδέσποτα ζώα στο καταφύγιο στο Δήμο Ζηρου παραμένουν μέχρι σήμερα αποστεωμένα, υποσιτισμένα και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Ένα καταφύγιο που έχει επιδοτηθεί για να γίνει πρότυπος χώρος φιλοξενειας  και όμως οι αρμόδιοι αδιαφορούν αφήνοντας τα ζώα άρρωστα και πολλές φορές να πεθαίνουν αβοήθητα. 
 

Οι συνθήκες που αποτυπώνονται προκαλούν πράγματι σοκ καθώς στο χώρο έχουν τοποθετηθεί ξύλινα σπιτάκια που καλύπτονται με νάυλον και η βροχή κάνει τα πράγματα δυσκολότερα για τα δεκάδες ζώα που ζουν εκεί.

Ο συγκεκριμένος χώρος από τον οποίο προέρχονται οι φωτογραφίες αποτελεί μία πρόχειρη εγκατάσταση που δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Δήμου με φιλοζωική οργάνωση της περιοχής προκειμένου να συγκεντρωθούν δεκάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν και συνήθως προκαλούν πλήθος αντιδράσεων από τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μέριμνα για σίτιση των ζώων με πηγές από τον Δήμο Ζηρού σημειώνουν ότι ο χώρος αυτός αποτελεί μία προσωρινή λύση και τονίζουν ότι δεν έχει καμία σχέση με το σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο καταφύγιο που θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει στην περιοχή.


Έως τότε όμως τα ζώα αυτά θα παραμένουν σε αυτές τις συνθήκες που τις τελευταίες ώρες κάνουν το γύρω του διαδικτυου προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις φιλόζωων και σωματείων. 

Πηγή: skai.gr