To «Outlaws» είναι μία ταινία γεμάτη καλοκαίρι, ληστείες, αγάπη και Ισπανία του ’70

Μία νέα ταινία έκανε την εμφάνισή της στο Netflix πριν από μερικές ημέρες και θύμισε σε όλους τα καλά θρίλερ δράσης των προηγούμενων δεκαετιών. Το Outlaws είχε προηγουμένως κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν με τον τίτλο Las Leyes de la Frontera (Οι νόμοι των συνόρων). Σήμερα, όμως, βρίσκεται στην πλατφόρμα με τον αγγλικό του τίτλο και με μία ιστορία που αξίζει να δεις απόψε.

Στο Outlaws τοποθετείται στην Χιρόνα του 1978

Λίγα χρόνια μετά το θάνατο του Φράνκο, η Ισπανία προσπαθεί να βρει ακόμη τις ισορροπίες της. Στην πόλη Χιρόνα συναντάμε τον 16χρονο Nacho, ο οποίος βιώνει ακραίο bullying από συνομηλίκους και μεγαλύτερους του. Εκείνος προσπαθεί να βρει λίγη ηρεμία στα μέρη που αγαπά περισσότερο κι εκεί γνωρίζει την Tere και τον El Zarco. Η γνωριμία αυτή φαίνεται πως θα είναι καθοριστική για όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Σύντομα ο Nacho μαθαίνει πως οι δύο νέοι φίλοι του είναι αρχηγοί μίας συμμορίας που διαπράττει μικροεγκλήματα.

Μετά από μερικούς αρχικούς δισταγμούς, ο Nacho μπαίνει κι εκείνος στο παιχνίδι. Δεν είναι τόσο το έγκλημα και οι ληστείες που τον ελκύουν σε αυτό. Αντίθετα, είναι ο σεβασμός που λαμβάνει από άτομα όπως η Tere και ο El Zarco. Tου συμπεριφέρονται ως ίσο κι αυτό είναι κάτι που ο Nacho δεν έχει ξαναβιώσει γύρω του. Παράλληλα, όμως, σημαντικό ρόλο παίζει και η έλξη του προς την Tere, που φαίνεται να είναι απολύτως αμοιβαία εξ αρχής.

Μέσα από τις περιπέτειες των Outlaws, ο Nacho βρίσκει τον εαυτό του

Για πρώτη φορά βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου τον αποδέχονται όπως είναι. Ειδικά η Τere, με την αυτοπεποίθηση και το θάρρος της, αποτελεί παράδειγμα για εκείνον. Ταυτόχρονα ο Nacho αποδεικνύεται και πολύ καλός στα μικροεγκλήματα που επιχειρούν. Έτσι, η υπόλοιπη ομάδα ξεκινά να βάζει μεγαλύτερους στόχους. Όλα κυλούν ομαλά μέχρι που τους αντιλαμβάνονται δύο αστυνομικοί και έτσι ξεκινά ένα διακριτικό κυνήγι ανάμεσα στους “καλούς” και τους “κακούς” της υπόθεσης.

Τελικά, το Outlaws καταλήγει να είναι περισσότερο μία coming-of-age ταινία, παρά κάτι σαν το Money Heist. Όλοι οι χαρακτήρες φαίνεται να κουβαλούν τα τραύματα τους από την σκοτεινή εποχή της Ισπανίας και ο καθένας τα διαχειρίζεται όσο καλύτερα μπορεί.

Διαβάστε ακόμα: 

 Για ποια 3 ζώδια αυτός ο Δεκέμβρης θα είναι ο πιο τυχερός μήνας

Το γιλέκο είναι το κομμάτι που δεν θα θέλεις να αποχωριστείς φέτος

Πηγή: SAVOIRVILLE