Πληθωρισμός

Στο 2,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο - Στο 4,3% στην Ευρωζώνη

Επιτέλους μονοψήφιο στον πληθωρισμό τροφίμων 8% στην Ελλάδα 8,8% στην ευρωζώνη - Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Ελλάδα υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 2,4% ετησίως από το 3,5% του Αυγούστου

Κλείσιμο

O Guillermo del Toro μας καλεί να κάνουμε μία βόλτα στη neo-noir εκδοχή του “Nightmare Alley”

Ο σκηνοθέτης Guillermo del Toro φαίνεται να έκανε ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα μετά τη νίκη του στα Όσκαρ του 2017 με το Shape of Water. Ωστόσο, όλο αυτόν τον καιρό, ετοίμαζε κάτι που κανείς δεν περίμενε. Συγκεκριμένα είχε στα σκαριά το remake του Nightmare Alley, τη θρυλικής noir ταινίας που έκανε για πρώτη φορά πρεμιέρα το 1947.

Το Nightmare Alley του Guillermo del Toro δεν αρκέστηκε στην ασπρόμαυρη παλέτα
Σε αντίθεση με τα noir της εποχής, ο σκηνοθέτης επέλεξε να γεμίσει με χρώμα τη δική του εκδοχή. Η ιστορία ωστόσο παραμένει η ίδια. Ο Stanton Carlisle εργάζεται στο τσίρκο και μαθαίνει δίπλα από ένα ζευγάρι μέντιουμ. Οι δυο τους είχαν δημιουργήσει έναν εκπληκτικό κώδικα επικοινωνίας και προσποιούνταν ότι μπορούσαν να διαβάσουν τα μυαλό του κάθε επισκέπτη. Ο Stanton, όντας καλός με τις λέξεις και την παρατηρητικότητα, μαθαίνει πως να υποκρίνεται και ο ίδιος το μέντιουμ. Αυτή του η δεξιότητα γίνεται και το “χρυσό εισιτήριο” για να μπει στα πιο ακριβά σαλόνια της Αμερικής των ’40s. Ωστόσο, στην πορεία του συναντά διάφορα εμπόδια και ανθρώπους που θέλουν να τον ξεσκεπάσουν και να σταματήσουν την κομπίνα του.

Η ταινία κερδίζει την αίγλη της μέσα από το μοναδικό της καστ
Με τον Bradley Cooper για πρωταγωνιστή και με τις Cate Blanchett και Rooney Mara στο πλάι του, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται να παρακολουθήσεις ένα θαύμα. Ωστόσο, ο Guillermo del Toro φρόντισε εξ αρχής να διαβεβαιώσει τους θεατές ότι στην ταινία του δεν υπάρχει κανένα υπερφυσικό στοιχείο. Οι χαρακτήρες του δρουν μόνο με βάση τη λογική. Ωστόσο, αυτή η λογική, όταν χρησιμοποιείται σωστά, προσδίδει στην ιστορία ένα μαγικό, σχεδόν μυθολογικό στοιχείο.

Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε μάλιστα ότι υπάρχει και μία ασπρόμαυρη εκδοχή της ταινίας. Αυτή δεν προέκυψε έτσι απλά, αλλάζοντας τα χρώματα της ταινίας στην επεξεργασία. Στην πραγματικότητα, η εκδοχή αυτή μοιάζει με μία τελείως διαφορετική ταινία, βγαλμένη από τις ταινιοθήκες των ’40s και ’50s.

Η ταινία αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της τις επόμενες μέρες στις αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη:

4 απλά βήματα για τέλεια εφαρμογή του κόκκινου κραγιόν

Γιατί το νέο περιβάλλον διαταράσσει τον ύπνο, σύμφωνα με τον ειδικό

 

Πηγή: Savoir Ville