«Φέρτο πίσω»: Γιατί η Μάλτα διεκδικεί δώρο που έκαναν στον 7χρονο πρίγκιπα Τζορτζ

Δώρο στον μικρό πρίγκιπα Τζορτζ φαίνεται πως διεκδικεί η Μάλτα.

Συγκεκριμένα, ο 7χρονος πρίγκιπας έλαβε ένα ξεχωριστό δώρο από την πρώτη του συνάντηση με τον Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, ένα απολιθωμένο δόντι καρχαρία.

Αυτό το δώρο όμως, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Πολιτισμού της Μάλτας.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του BBC, ο Σερ βρήκε το απολίθωμα, περίπου στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 στην Μάλτα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το παλάτι, αυτό το δόντι ήταν ενσωματωμένο σε μια πέτρα από ασβεστόλιθο και χρονολογείται περίπου 23.000.000 ετών.

«Ο Τζορτ με ρώτησε τι ήταν αυτό που του έδωσε και πόσο μεγάλος ήταν ο καρχαρίας. Έδειχνε να τον ενδιαφέρει πολύ. Φαίνεται πως του άρεσε. Ενδιαφέρεται πολύ για τα απολιθώματα. Αλλά και η Σάρλοτ εντυπωσιάστηκε. Και τα τρία ήταν πολύ χαριτωμένα» είπε ο Aτένμπορο μέσα από μια συνέντευξή του.

Ωστόσο, η Μάλτα ζητά το δώρο του μικρού πρίγκιπα καθώς δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα ιστορικά και καλλιτεχνικά αντικείμενα που σχετίζονται με την παράδοση της, όπως τόνισε και ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτισμού της χώρας.

«Κάποια αντικείμενα είναι σημαντικά για την φυσική κληρονομιά της Μάλτας και παρότι κατέληξαν στο εξωτερικό, οφείλουν να επιστραφούν» δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού της Μάλτας.

«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα ιστορικά και καλλιτεχνικά αντικείμενα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πάντα με την φυσική μας ιστορία. Είμαι αποφασισμένος να κάνω τη διαφορά σε αυτή τη στάση», πρόσθεσε ο Μαλτέζος Υπουργός.

Πηγή: BBC