Απόψε περιμένουμε πώς και πώς τον μεγάλο τελικό της Eurovision με την Έλενα Τσαγκρινού να εμφανίζεται πρώτη, για να ξεκινήσει εκρηκτικά την μεγάλη βραδιά με το ''El Diablo''. Έχοντας δει τους δύο ημιτελικούς το μόνο σίγουρο είναι πως φέτος υπάρχει μια ποικιλία ήχων και βλέποντας τα στοιχήματα στο EurovisionWorld.com αυτή η ποικιλία είναι ξεκάθαρη, αφού βλέπουμε από τα πιο ροκ τραγούδια σε πιο ρομαντικά και φυσικά pop και πιο mid-tempo. 

Ποιες χώρες υπολογίζονται να συνθέσουν την τελική πεντάδα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχήματα του Eurovision World; 

Φαβορί για την νίκη είναι η Ιταλία, που διαγωνίζεται φέτος με τους Måneskin και το ροκ τραγούδι ''Zitti E Buoni''. Οι Måneskin αναδείχτηκαν νικητές του φεστιβάλ στο SanRemo που τους εξασφάλισε εισιτήριο για την Eurovision, αλλά γνωστοί ήταν ήδη στην χώρα τους έχοντας τερματίσει δεύτεροι σε τοπικό talent show και με μια επιτυχημένη δισκογραφική πορεία. 

 

 

 

Στη 2η θέση φαίνεται η Γαλλία με το ρομαντικό υπέροχο ''Voila'' που ερμηνεύει η Barbara Pravi. Φέτος η Γαλλία φαίνεται πως έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις με μια απλή εμφάνιση και με την εκπληκτική φωνή της Pravi. 

 

 

 

Στην 3η θέση φτάνει στα στοιχήματα η Μάλτα με την 18χρονη Destiny που ξεσηκώνει το κοινό με το pop ''Je Me Casse''. Η Destiny είχε καταφέρει να νικήσει στην περσινή εκδοχή του X-Factor της Μάλτας. Μέχρι πρόσφατα τα στοιχήματα την ήθελαν ακόμα και νικήτρια. 

 

 

 

Η Ουκρανία βρίσκεται στην 4η θέση παρόλο που δεν ήταν ακριβώς αυτό που λέμε φαβορί από το πρώτο άκουσμα αλλά φαίνεται πως έχει βρει το κοινό της. Το electro-folk συγκρότημα Go_A ερμηνεύουν το ''Shum'', που συνδυάζει Ουκρανική παραδοσιακή μουσική μαζί με electronic ήχους, Αφρικανικά drums και κιθάρα. 

 

 

 

Την πεντάδα συμπληρώνει η Ελβετία με τον Gjon's Tears και το ''Tout l'Univers'' που πριν τους ημιτελικούς το θεωρούσαν σίγουρο νικητή. Με ιδιαίτερη σκηνική παρουσία και την εκπληκτική φωνή του, ο Gjon's Tears βρίσκεται στην 5η θέση στα στοιχήματα. 

 

 

 

Σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα προγνωστικά, η Κύπρος βρίσκεται στην 12η θέση και η Ελλάδα με την Στεφανία και το ''Last Dance'' στην 14η. 

Πηγή: Must