«Τελεστήριο Ελελεύ: Δρώμενα - Λεγόμενα - Δεικνύμενα»: Το πρώτο φεστιβάλ ψυχικής υγείας στην Μυτιλήνη

Σκοπός της δράσης είναι η διαχείριση του στίγματος που φέρει, τόσο η νόσος στον ψυχικά πάσχοντα, όσο και ο εκάστοτε «καθιερωμένος» ρόλος στον ψυχικά υγιή

Ο Ψυχιατρικός Τομέας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης διοργανώνει στις 25, 26 και 27 Αυγούστου φεστιβάλ με την επωνυμία «Τελεστήριο Ελελεύ: Δρώμενα - Λεγόμενα - Δεικνύμενα» 2023.

festival

Σκοπός της δράσης είναι η διαχείριση του στίγματος που φέρει, τόσο η νόσος στον ψυχικά πάσχοντα, όσο και ο εκάστοτε «καθιερωμένος» ρόλος στον ψυχικά υγιή.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν:

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου και το Σάββατο 26 Αυγούστου στο χώρο του κτιρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και στο χώρο «Τσαμάκια» απέναντι από την είσοδο της Πλαζ του ΕΟΤ από τις 7 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα.

Οι εκδηλώσεις στο χώρο της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης περιλαμβάνουν:

  • Έκθεση εικαστικών τεχνών - ασθενών και μή, γηγενούς και προσφυγικού πληθυσμού- στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Ψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου.
  • Θεραπευτικές ομάδες στον προαύλιο και περιβάλλοντα χώρο της ψυχιατρικής κλινικής.
  • Παροχή μικρών γευμάτων στους συμμετέχοντες.
  • Διαδραστικές Εισηγήσεις.
  • Διακόσμηση - ζωγραφική του εξωτερικού του κτηρίου με συμμετοχή καλλιτεχνών στο πλαίσιο Αrt Τherapy.

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τα θεραπευτικά δρώμενα, που θα πραγματοποιηθούν στις δύο πρώτες ημέρες, κατά τις απογευματινές ώρες στο χώρο «Τσαμάκια» θα αφορούν: ομιλίες, παραδοσιακούς χορούς, χορωδίες, συναυλίες και ανοικτές ομάδες ψυχοθεραπείας.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί κατά τις απογευματινές ώρες, θεραπευτική εξόρμηση θεραπευτών - ασθενών και κοινοτικού πληθυσμού στη παραλία Χαραμίδα, όπου θα λειτουργήσουν «ανοιχτές» ομάδες ψυχοθεραπείας, δρώμενα και συναυλία για την τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ