Κλείσιμο

Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη στρατηγική της ηλεκτροκίνησης για την γερμανική εταιρεία

Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Audi, με τη μάρκα να λανσάρει περισσότερα από 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά έως το 2025. Τα δύο μοντέλα αποτελούν μία ιδανική ευκαιρία εισόδου στην ηλεκτρική κινητικότητα, προσφέροντας τους κορυφαίους χώρους στην κατηγορία και τεχνολογία αιχμής.

Είναι γνωστό ότι η Audi σταματά σταδιακά την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης με ορίζοντα το 2033. Από το 2026, η εταιρεία θα λανσάρει στην παγκόσμια αγορά μοντέλα αποκλειστικά με ηλεκτρικά κινητήρια συστήματα, επιταχύνοντας τον μετασχηματισμό της προς την ηλεκτροκίνηση.

Κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Zwickau και είναι κάτω από την ίδια στέγη όπου παράγονται επίσης τα ID.3 και ID.4 ενώ πολύ πρόσφατα, προστέθηκαν το ID.5 και το Cupra Born. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο στη Σαξονία, απασχολούνται περίπου 8.500 υπάλληλοι, σε μία διαδικασία με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα άνθρακα. Ανάμεσά τους, 350 εργαζόμενοι της Audi οι οποίοι βρίσκονται σε μία φάση μετεκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Audi