Νέο VW Polo: Αποκαλύφθηκε η ανανεωμένη έκδοση, πότε θα κυκλοφορήσει

Νέο VW Polo: Αποκαλύφθηκε η ανανεωμένη έκδοση, πότε θα κυκλοφορήσει

Η Volkswagen ανανεώνει το Polo που από το 1975 έχει πουλήσει περισσότερες από 18 εκατομμύρια μονάδες. Το μοντέλο κατασκευάζεται είτε στην Παμπλόνα, στην Ισπανία, είτε στη Νότια Αφρική και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα compact αυτοκίνητα στον κόσμο. Το νέο Polo υιοθετεί ξεχωριστό look με πολύ φρέσκο design και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, και αναμένεται στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Οι προφυλακτήρες και η πέμπτη πόρτα είναι επανασχεδιασμένοι, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι στάνταρ LED μπρος-πίσω, χαρίζοντας μάλιστα στο Polo μια ιδιαίτερα χαρισματική υπογραφή ημέρας και νύχτας. Για πρώτη φορά, αυτή η εντυπωσιακή υπογραφή περιλαμβάνει μια λωρίδα φωτός LED κατά μήκος της εγκάρσιας ράγας της μάσκας του ψυγείου, σε συνδυασμό με τους προαιρετικούς προβολείς IQ. LIGHT LED matrix, οι οποίοι επίσης πρωτοεμφανίζονται στο Polo.

Στο εσωτερικό, το Polo διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό το Digital Cockpit, ένα επανασχεδιασμένο πολυλειτουργικό τιμόνι και συστήματα ψυχαγωγίας νέας γενιάς, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου (eSIM) και του App-Connect Wireless. Οι πελάτες που επιλέγουν το Climatronic στο Polo τους θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το αυτόματο κλιματιστικό μέσω οθόνης αφής, όπως συμβαίνει και σε μεγαλύτερα μοντέλα όπως το Tiguan, το Passat και το Arteon.

Το νέο Polo θα προσφέρεται με τέσσερις βενζινοκινητήρες και έναν κινητήρα φυσικού αερίου-βενζίνης, ενώ αργότερα θα παρουσιαστεί και έκδοση GTI. Στο λανσάρισμα, προσφέρονται τέσσερις κινητήρες, όλοι τρικύλινδροι, χωρητικότητας 999 κ.εκ., εξοπλισμένοι με turbo, με εξαίρεση τον πιο μικρό. Οι εκδόσεις έχουν απόδοση από τους 80 ίππους και φθάνουν τους 110 ίππους και από τα 93Nm ροπής μέχρι και τα 200Nm ροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ