Νέες αίθουσες ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης

Οι νέες αίθουσες στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, όπου στεγάζονται αρχαιολογικά ευρήματα ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης, εγκαινιάζονται σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και εορταστική ατμόσφαιρα.

Το πρόγραμμα ανακατασκευής των εκθεσιακών χώρων κόστισε, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, 220 εκατομμύρια δολάρια, ενώ εκτίθενται 5.300 έργα τέχνης.

Την καρδιά των ανακατασκευασμένων αιθουσών αποτελεί η κεντρική γυάλινη θολωτή αίθουσα που φέρει το όνομα των συλλεκτών έργων τέχνης Leon Levy και Shelby White και οι οποίοι χρηματοδότησαν το έργο.

Οι νέες αίθουσες είναι ο πέτρινος χιλιομετρικός δείκτης σ' ένα κατασκευαστικό εγχείρημα άνευ προηγουμένου, τονίζει ο διευθυντής του Μουσείου Φίλιπ ντε Μοντεμπέλο, επισημαίνοντας ότι οι νέες αίθουσες έπρεπε να ανταποκριθούν στην ανάγκη δημιουργίας νέων χώρων στο εσωτερικό ενός διατηρητέου κτιρίου, όπως είναι το Μητροπολιτικό, και ταυτόχρονα να χρησιμοποιηθεί η σύγχρονη τεχνολογία. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τα εκθέματα, την κλασική τέχνη, από μια νέα οπτική γωνία.
Πηγή: skai.gr