Κουκλοθεατρικά και παραμυθένια...

Ένα τριήμερο, 11, 12 & 13 Δεκεμβρίου 2010, γεμάτο κουκλοθέατρο και παραμύθι στο «Εργαστήρι Μαιρηβή». Παραστάσεις, αφηγήσεις, εργαστήρια και... μια έκθεση κούκλας!

Όλα σε ένα Σαββατοκύριακο και μια Δευτέρα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα....


«Εργαστήρι Μαιρηβή»
Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο
Τηλ. 210 52.22.181

www.mairivi.gr

Αναλυτικά...
«Το επισκεπτήριο»

Έκθεση κούκλας από κρατούμενες των φυλακών Θήβας
Δεν χρειάζεται να είστε δικηγόρος ή συγγενής πρώτου βαθμού της κρατούμενης για να έρθετε «στο επισκεπτήριο»…
Για 7η συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται έκθεση κούκλας στο Εργαστήρι Μαιρηβή, με κούκλες ραμμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού), στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της «Άρσις».
Από τότε που μεταφέρθηκαν οι φυλακές Κορυδαλλού στον Ελαιώνα της Θήβας, η πρόσβαση είναι δύσκολη και οι επισκέπτες πια λίγοι.
Όμως και φέτος οι κρατούμενες στέλνουν τις κούκλες που έχουν φτιάξει, στο Εργαστήρι Μαιρηβή, όπου η πρόσβαση είναι εύκολη και ελπίζουν οι επισκέπτες να είναι πολλοί.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη.
11, 12 &13 Δεκεμβρίου 2010
Ωράριο λειτουργίας: 11 π.μ – 8 μ.μ
Είσοδος ελεύθερη

«Ο παπουτσής και ο καλικαντζαρής» χριστουγεννιάτικη παράσταση

Παραμονές Χριστουγέννων και στο μικρό τσαγκαράδικο η κυρά- Κλημεντίνη, η πονηρή σύζυγος του τσαγκάρη, καταστρώνει φιλόδοξα σχέδια που, όπως νομίζει, θα της αποφέρουν πολλά κέρδη! Άραγε, ο κυρ-Πετρής, ο αγαθός άνδρας της, συμφωνεί με τα σχέδιά της αυτά; Και τι ρόλο μπορεί να παίξει ένας μικρός σκανδαλιάρης καλικάντζαρος, που κατά λάθος τρυπώνει στο μικρό μαγαζάκι…;
Ένα χριστουγεννιάτικο μουσικό παραμύθι, που μέσα από αστείες αλλά και τρυφερές στιγμές, μας θυμίζει την αξία της προσφοράς και τη δύναμη της αγάπης.
Κατασκευές & εμψύχωση κουκλών:
Σταυριάνα Κουσκουβελάκου, κουκλοπαίκτρια, κουκλοποιός, ηθοποιός
Σπύρος Καρράς, κουκλοπαίκτης, κουκλοποιός, εκπαιδευτικός, μουσικός
Μουσική: Σπύρος Καρράς
Κοστούμια: Μαυρομάτα Χανιώτου
Διάρκεια παράστασης: 60’
Σάββατο, 5 μ.μ
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

«Τα μαγικά σεντούκια» κουκλοθέατρο

Όμορφη, έξυπνη και προκομμένη, η ηρωίδα της ιστορίας θεριεύει την ζήλια της μητριάς και της ετεροθαλούς αδερφής της. Αποτέλεσμα αυτής της ζήλιας είναι ο διωγμός της από το σπίτι. Μόνη στο δρόμο, αναζητώντας την τύχη της, κουρασμένη και απελπισμένη βρίσκεται τυχαία στο σπίτι της Κυρά Παρασκευής, προστάτιδας των κατατρεγμένων, όπου ζητά καταφύγιο. Υποβάλλεται σε μία σειρά δοκιμασιών και δύσκολων καθηκόντων. Αντεπεξέρχεται και εκτελεί στο ακέραιο τις εντολές που της δίνονται. Ανταμείβεται με ένα μαγικό δώρο, την επιστροφή της στο σπίτι και την επανασύνδεση με τον πατέρα της. Θέλοντας και η μητριά, να έχει η κόρη της την ίδια τύχη, την στέλνει και αυτήν στο σπίτι της Κυρά Παρασκευής. Με απροθυμία και αγένεια δεν εκτελεί καμία από τις εντολές, με αντίτιμο την τιμωρία.
Κουκλοθεατρική ομάδα:
Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Φίλιππος Φέρτης
Σκηνοθεσία – σκηνογραφία:
Μαιρηβή Γεωργιάδου
Κούκλες – Σκηνικά:
Μαιρηβή Γεωργιάδου, Ricardo Di Lauro
Μουσική: George Eneskou
Φωτισμοί: Ricardo Di Lauro
Τεχνική Επιμέλεια: Γιάννης Κέντρος
Φωτογραφία: Δημήτρης Λαζάρου
Διάρκεια παράστασης: 60’
Κυριακή 12 το μεσημέρι
Εισιτήριο:10 ευρώ

Αποσπερίδα Παραμυθιού
με τον Στέλιο Πελασγό Δρ

Ελάτε να απολαύσετε τη φτωχή και μαγική τέχνη του προφορικού λόγου, από τον πρώτο Έλληνα ιστορητή επαγγελματία παραμυθά Στέλιο Πελασγό Δρ. και τους μαθητές τους. Το Σαββατόβραδο 11 Δεκεμβρίου 2010 στις 8μ.μ., και στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Η τέχνη του παραδοσιακού παραμυθά και του σύγχρονου ιστορητή», διοργανώνεται ανοιχτή Λέσχη Αφήγησης για παλιούς και νέους, μικρούς και μεγάλους αφηγητές και φίλους των ιστοριών. Οι μαθητές μπορούν να εφαρμόσουν όσα μαθαίνουν και να ακούσουν το δάσκαλό τους και άλλους αφηγητές, σε διαφορετικά είδη προφορικής λογοτεχνίας και τρόπους αφήγησης.
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου
Ώρα 8 μ.μ
Είσοδος ελεύθερη
Πηγή: skai.gr