Ζυμαρικά με κοτόπουλο και sauce πάπρικας.

Για όταν έχεις βαρεθεί την καρμπονάρα και θες κάτι διαφορετικό.

Τι θα χρειαστείς:

1 κιλό στήθος κοτόπουλο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι

500 γρ ζυμαρικά (ιδανικά φαρφάλες)

2 κουταλιές βούτυρο

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κουταλιές αλεύρι

1/4 της κούπας λευκό ξηρό κρασί

1 1/2 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλο

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

1/4 – 1/2 κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας κοσέρ αλάτι

χυμός λεμόνι

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 450 βαθμούς. Γεμίστε ένα μεσαίο μπολ με χλιαρό νερό. Πασπάλισε με λίγο αλάτι. Μούλιασε το στήθος κοτόπουλου στο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Ψήσε το κοτόπουλο: Στέγνωσε το με λίγο χαρτί και μετάφερέ το σε ένα ταψί. Περίχυσε με ελαιόλαδο. Πασπάλισε με πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις ξεκουραστεί κόψε το σε λωρίδες. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Για τη σάλτσα πάπρικας λιώσε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε το αλεύρι και σόταρε για άλλα περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε το κρασί. Πρόσθεσε τον ζωμό, λίγο τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσε την πάπρικα και την κρέμα. Ανακάτεψε μέχρι να είναι αρκετά κρεμώδες. Πρόσθεσε αλάτι και χυμό λεμονιού. Τέλος, ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Σέρβιρε με κομμάτια από το κοτόπουλο και πασπάλισε με μαϊντανό και έξτρα πιπέρι.

Διαβάστε ακόμη

Mousse σοκολάτας με αβοκάντο

Σούπα με μπρόκολο και τυρί Stilton

Πηγή: SAVOIRVILLE

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις