Πιο καθαρή και περισσότερο  ασφαλής υγειονομικά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της είναι η περιοχή των Κάτω Πατησίων  με την μεγάλη Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας και απολύμανσης που πραγματοποιούν από το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

Όπως κάθε Κυριακή από τις αρχές του χρόνου , οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ξεκίνησαν  στις 7 το πρωί την καλά σχεδιασμένη και οργανωμένη  δουλειά. Έπλυναν, καθάρισαν  και απολύμαναν σχολαστικά δρόμους, πεζοδρόμια και άλλα πολυσύχναστα σημεία της πυκνοκατοικημένης περιοχής που τις καθημερινές δεν είναι δυνατόν να γίνουν τόσο μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις λόγω επιβαρυμένης κυκλοφορίας.

Στη σημερινή μεγάλη επιχείρηση συμμετείχαν εργαζόμενοι του τμήματος οδοκαθαρισμού χρησιμοποιώντας περίπου 20 μηχανήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης (μεγάλα και μικρά πλυστικά, σάρωθρα, υδροφόρες).   

Οι καθημερινές, μαζικές πλύσεις και απολυμάνσεις έχουν εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η πόλη καθαρίζεται με όλο και πιο τακτικούς και υψηλής έντασης ρυθμούς, ενώ παράλληλα οι απολυμάνσεις  γίνονται πολύτιμο   όπλο απέναντι στην πανδημία  του κορονωϊού.

Η σημερινή επιχείρηση ολοκληρώνεται το μεσημέρι, ενώ την επόμενη Κυριακή η συγκεκριμένη δράση έχει σχεδιαστεί να γίνει στα Θυμαράκια στην 4η Δημοτική Κοινότητα.

«Οι Κυριακές της καθαριότητας, μαζί με τις καθημερινές επιχειρήσεις σε όλη την πόλη, αλλάζουν όχι μόνο την εικόνα της Αθήνας αλλά και τα δεδομένα της καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι αυτό δεν θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, κάθε μέρα, στους δρόμους, τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τα σημεία τα οποία «σαρώθηκαν» σήμερα στην 5η Δημοτική Κοινότητα :   


ΥΔΡΟΣΑΡΩΣΗ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
 
ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ        
ΡΑΛΛΗ    (ΑΠΟ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ  ΕΩΣ ΧΑΝΣΕΝ )
ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ
ΤΣΙΛΛΕΡ   {ΑΠΟ ΙΩΝΙΑΣ ΕΩΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ)
ΙΩΝΙΑΣ                 (ΑΠΟ ΚΑΡΑΒΙΑ ΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ)
ΣΕΡΙΦΟΥ             (ΑΠΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΩΣ  ΑΧΑΡΝΩΝ)
ΣΙΦΝΟΥ               (ΑΠΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΩΣ ΑΧΑΡΝΩΝ)
ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ         (ΑΠΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΩΣ ΑΙΛΙΑΝΟΥ)
ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ         (ΑΠΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΩΣ ΑΧΑΡΝΩΝ)
ΝΕΪΓΥ                     ( ΑΠΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΩΣ ΙΩΝΙΑΣ)
ΧΡ.ΣΜΥΡΝΗΣ         (ΑΠΟ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ ΕΩΣ ΙΩΝΙΑΣ)
ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ    (ΑΠΟ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ ΕΩΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ)
ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ            
ΕΠΙΔΑΜΝΟΥ          
ΑΧΑΡΝΩΝ                (ΑΠΟ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΕΩΣ ΚΑΡΑΒΙΑ)
ΗΛ.ΖΕΡΒΟΥ            (ΑΠΟ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ   ΕΩΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ)  
ΤΑΥΓΕΤΟΥ              
               
ΠΛΥΣΙΜΟ-ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ  ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ    

ΠΑΤΗΣΙΩΝ        (ΑΠΟ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ  ΕΩΣ     ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ)
ΧΑΛΚΙΔΟΣ    
ΑΧΑΡΝΩΝ            
ΠΑΤΗΣΙΩΝ      
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ      

ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕ ΒΟΥΡΤΣΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΑΝΟΥΔΗ   (ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ )
ΑΧΑΡΝΩΝ   ΑΠΟ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ  ΕΩΣ  ΚΑΡΑΒΙΑ

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις