Τρίχα στη Σούπα

Η θεατρική ομάδα Περίπολος δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2006 από τον Άρη Τρουπάκη. Το έργο του Δημήτρη Γκενεράλη, "Τρίχα στη Σούπα", προέκυψε σαν αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμών και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών μεταξύ του συγγραφέα, του σκηνοθέτη και των ηθοποιών. Το κείμενο γεννήθηκε σαν φυσική συνέχεια των αυτοσχεδιασμών αυτών.


Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Χαλίντ είναι Μουσουλμάνος αλλά έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην ελληνική συνοικία μιας μεγάλης αφρικανικής πόλης. Ο πατέρας του είναι χτίστης, αλλά ο παππούς του ήταν ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε και έχτισε το παλάτι της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το 1950, ξένοι εισβολείς κατέλαβαν τη χώρα με σκοπό να τη λεηλατήσουν και να κλέψουν τον αμύθητο αυτοκρατορικό θησαυρό. Η οικογένεια του Χαλίντ επιβιώνει εξαιτίας του παππού του, του γέρο-αρχιτέκτονα.

Βρισκόμαστε στην περίοδο λίγο πριν τον πόλεμο. Ο Χαλίντ μεγαλώνει ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Είναι ερωτευμένος με Χριστιανή, την Άννα. Η σχέση τους είναι απαγορευμένη. Η ζωή στην πόλη γίνεται δύσκολη. Ο Χαλίντ πρέπει να φύγει για να δουλέψει. Η Άννα πρέπει να μείνει μια μακρινή ανάμνηση.

Ο Χαλίντ, ο χτίστης, κυνηγημένος από τα φαντάσματα της μάνας και της ερωμένης του, βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα που τον φέρνει μέχρι την Ελλάδα. Μέχρι και σήμερα ακόμα, βρίσκεται και δουλεύει ανάμεσά μας.


"Θέατρο του Νέου Κόσμου" Αντισθένους 7 & Θαρρύπου – Νέος Κόσμος. Κρατήσεις: 210-9212900. Έναρξη: Δευτέρα 23 Απριλίου 2007 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Εισιτήριο: € 15,00
Πηγή: skai.gr