Τριπλασιάστηκαν τα παιδιά του σωλήνα

Τριπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των γεννήσεων παιδιών του σωλήνα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Υγιεινής και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Όπως αναφέρει η έκθεση του Ινστιτούτου, ενώ τα παιδιά του σωλήνα τριπλασιάστηκαν, την ίδια στιγμή μειώθηκε και ο αριθμός των κυήσεων πολλαπλών εμβρύων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Γονιμότητας της Αυστραλίας, κ.Πίτερ Ίλινγκγουορθ, το 2007 το 50% των τεχνητών γονιμοποιήσεων κατέληξε στην εμφύτευση ενός μόνο εμβρύου στην μητέρα.

Πριν από τέσσερα χρόνια μόνο το 25% των τεχνητών γονιμοποιήσεων αφορούσε μόνο ένα έμβρυο.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ο λόγος για τον οποίο όλο και περισσότερες γυναίκες προτιμούν την εμφύτευση ενός μόνο εμβρύου είναι κυρίως το γεγονός ότι σήμερα γνωρίζουν πολύ περισσότερα για τους κινδύνους που "εγκυμονεί" μία κύηση πολλαπλών εμβρύων, όχι μόνο για τις ίδιες αλλά και για τα έμβρυά τους.

Το πρώτο παιδί του σωλήνα στην Αυστραλία γεννήθηκε το 1980 και από τις 48.000 τεχνητές γονιμοποιήσεις που έλαβαν χώρα το 2006, γεννήθηκαν 9.291 μωρά, αριθμός τριπλάσιος από αυτόν του 1997.
Πηγή: skai.gr