Στην κορυφή του Twitter οι ιρανικές εκλογές

Το πιο πολυσυζητημένο θέμα για το έτος 2009 στο Twitter, τη δημοφιλέστατη μικρο-μπλόγκινγκ υπηρεσία, ήταν αυτό των ιρανικών προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο.

"Για τους χρήστες του Twitter οι ιρανικές εκλογές ήταν το θέμα που προκάλεσε το μεγαλύτερο αριθμό μηνυμάτων", ανακοίνωσε την Τρίτη η διεύθυνση του Twitter που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Το Twitter, το οποίο επιτρέπει στα μέλη του να γράφουν σύντομα μηνύματα μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου, αξιοποιήθηκε ιδιαίτερα από την ιρανική αντιπολίτευση η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα για την επανεκλογή του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Mάλιστα, λόγω της εκτεταμένης κρατικής λογοκρισίας, το Twitter και τα μπλογκς ήταν από τις ελάχιστες πηγές ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα σχετικά με τις εκλογές στο Ιράν. 

Επίσης, σύμφωνα με τη διεύθυνση του Twitter, ο "βασιλιάς της ποπ" Μάικλ Τζάκσον ο οποίος πέθανε στις 25 Ιουνίου ήταν η προσωπικότητα που σχολιάστηκε περισσότερο, ενώ στον τομέα των κινηματογραφικών ταινιών τα περισσότερα σχόλια κέρδισε ο Χάρι Πότερ.
Πηγή: skai.gr