Πρίγκιπας Κάρολος ο μονόκερος: Tα απίστευτα ψευδώνυμα της βασιλικής οικογένειας

Κάθε μέλος της Βασιλικής Οικογένειας της Αγγλίας έχει ένα ξεχωριστό κωδικό όνομα που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, οι Αρχές χρησιμοποιούν τα μυστικά ονόματα των γαλαζοαίματων σε βασιλικές επισκέψεις, διακοπές στο εξωτερικό και γενικά σε περιστάσεις που απαιτείται προστασία της οικογένειας κατά τη συζήτησή τους μέσω ραδιοφωνικών συστημάτων.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ως το ανώτερο μέλος της Βασιλικής Οικογένειας έχει διαφορετικά ονόματα, τα οποία χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις περιστάσεις.

Όταν βγαίνει έξω, είναι ύψιστης σημασίας για την αστυνομία και τον στρατό να τη διατηρήσουν ασφαλή και γι΄αυτό είναι γνωστή ως Sharon.

Ενώ μπορεί να φαίνεται αστείο το όνομα, όμως η χρήση ενός τόσο συνηθισμένου ονόματος αποτρέπει οποιονδήποτε που μπορεί να έχει χάσει τα ραδιοκύματα ψάχνοντας πληροφορίες για τη βασίλισσα. Σε γενικές γραμμές, απλώς θα την αναφέρουν ως «S».

Όταν θα μιλήσουν για τον επερχόμενο θάνατο της Βασίλισσας θα ακουστεί το όνομα “Επιχείρηση Bridge London”.

Ο ιδιωτικός γραμματέας της Βασίλισσας θα είναι ο υπεύθυνος για την ενημέρωση των ανθρώπων για τη σημασία και την ενεργοποίηση του προγραμματισμένου πρωτοκόλλου, δηλώνοντας ότι “Το London Bridge έπεσε”.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου και πολυαγαπημένος σύζυγος της Ελισάβετ, Πρίγκιπας Φίλιππος όταν “έφυγε” από τη ζωή ακούστηκε το κωδικό όνομα “Επιχείρηση Forth Bridge”.

Πρίγκιπας Harry και Meghan Markle.

Μπορεί τυπικά να μην ανήκουν πλέον στη Βασιλική Οικογένεια της Αγγλίας, ωστόσο και ο Πρίγκιπας Harry με τη Meghan Markle είχαν τα δικά τους κωδικά ονόματα όσο βρίσκονταν στο Παλάτι.

Τα ονόμα αυτά ήταν Davina Scott και David Stevens, που θυμίζουν όνομα ζεύγους του Hollywood.

Μάλιστα, το ζευγάρι χρησιμοποίησε τα ονόματα πριν φύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο για την Καλιφόρνια, κυρίως για τις βασιλικές επισκέψεις του και τις διακοπές του.

Πρίγκιπας Κάρολος

Ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν έχει ένα αλλά τρία κωδικά ονόματα. Το πρώτο και το πιο περίεργο είναι το “μονόκερος”. Αυτό το όνομα χρησιμοποιήθηκε όταν όταν επισκέφτηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1971.

Μάλιστα, λέγεται ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος κάνει ήδη πρόβες για τη βρετανική τελετή στέψης που θα συμβεί κάποια στιγμή όταν πάρει τα σκήπτρα από τη μητέρα του Βασίλισσα Ελισάβετ και φυσικά η επιχείρηση έχει κωδικό όνομα: Επιχείρηση Golden Orb.

Το τρίτο όνομα είναι το “Επιχείρηση Forth Bridge” και όπως είπαμε αφορά τον θάνατό του.

Τέλος, σημειώνεται ότι το μυστικό όνομα της Πριγκίπισσας Diana ήταν Νώε.

Πρίγκιπας William και Kate Middleton

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας της Αγγλίας, ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton δεν έχουν κωμικά ονόματα, αλλά έχουν ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιούν όταν πηγαίνουν διακοπές ή βασιλικές εκδρομές.

Τα μυστικά τους ονόματα είναι Daphne Clark και Danny Collins.

Και τα δύο ονόματα έχουν τα αρχικά “DC” που φυσικά αντιστοιχούν στις λέξεις Δούκα και Δούκισσα του Cambridge.

Πηγή: must