«Χρειάζεσαι βοήθεια;» Τα μυστικά σινιάλα: Πώς σερβιτόρα έσωσε παιδί από ενδοοικογενειακή κακοποίηση

H παρατηρητικότητα μιας σερβιτόρας σε εστιατόριο στο  Ορλάντο στις ΗΠΑ οδήγησε στο να σωθεί ένα 11χρονο παιδί από την κακοποίηση που υφίστατο μέσα στο ίδιο του το σπίτι με άμεση επέμβαση της τοπικής Αστυνομίας όταν η γυναίκα πρόσεξε πως κάτι δεν πάει καλά με μια οικογένεια που εξυπηρετούσε. 

Αναλυτικότερα, η Flavaine Carvalho εργαζόταν στο εστιατόριο «Mrs. Potato» ανήμερα Πρωτοχρονιάς όταν η εν λόγω οικογένεια εμφανίστηκε για να δειπνήσει το βράδυ. Σύμφωνα με την περιγραφή της σε συνέντευξη τύπου και τις αναρτήσεις της τοπικής αστυνομίας παρατήρησε πως ενώ όλοι άλλοι έτρωγαν εκείνο δεν έτρωγε και πως είχε γρατουνιές και μώλωπες στο σώμα του.

Επειδή όλα αυτά της φάνηκαν περίεργα, ρώτησε στο τραπέζι εάν είναι όλα εντάξει. Όταν ένας από τους δύο ενήλικες απάντησε πως ο μικρός θα φάει το βραδινό του στο σπίτι, η Carvalho βεβαιώθηκε πως κάτι δεν πάει καλά. «Δεν αρνείσαι το φαγητό σε ένα παιδί, ειδικά σε ένα εστιατόριο», δήλωσε η ίδια. Τότε, αποφάσισε να κάνει κάτι για να βοηθήσει το αγόρι. 

Η σερβιτόρα επιχείρησε να ρωτήσει κρυφά το παιδί αν ήταν καλά, και εκείνο ένευσε στην αρχή θετικά. «Όμως δεν με έπεισε», λέει η Carvalho που επέστρεψε με ένα γραπτό μήνυμα σε χαρτί, δείχνοντάς το στο αγόρι πίσω από την πλάτη των γονιών του. «Χρειάζεσαι βοήθεια;» το αγόρι έκανε τελικά «ναι» με νόημα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους της Carvalho.  

Όταν ο 11χρονος έγνεψε θετικά, η Carvalho ειδοποίησε τον εργοδότη της και στη συνέχεια κάλεσαν την Άμεση Δράση. 

Η επέμβαση των Αρχών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να έρθει στο φως μια ακόμη ιστορία παιδικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με την Daily Mail την ίδια μέρααπαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακοποίηση παιδιού, τρίτου βαθμού στον 34χρονο πατριό του Timothy Wilson .Οι έρευνες συνεχίστηκαν και στις 6 Ιανουαρίου απαγγέλθηκαν ακόμα βαρύτερες κατηγορίες στον πατριό ενώ συνελήφθη και η μητέρα, η 31χρονη Kristen Swann, για παραμέληση ανηλίκου και μη αναφορά της κακοποίησης στις Αρχές. Η Αστυνομία του Ορλάντο έπλεξε το εγκώμιο της Flavaine Carvalho, σημειώνοντας πως με την παρατηρητικότητα και την επιμονή της έσωσε τον 11χρονο.

Πηγή: skai.gr