Κλείσιμο

Βίντεο ντοκουμέντο: Το άλμα θανάτου του Franz Reichelt το 1912 από τον πύργο του Άιφελ

Ο Reichelt ήθελε να αποδείξει οπωσδήποτε ότι το αυτοσχέδιο αλεξίπτωτο που είχε κατασκευάσει λειτουργούσε - Έπεσε από ύψος 57 μέτρων – Προσοχή σκληρές εικόνες 

Το 1912 οι κινηματογραφικές κάμερες, ακόμα στα σπάργανά τους, κατέγραψαν το άλμα θανάτου του εφευρέτη και ράφτη Franz Reichelt από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι. Ο Reichelt ήθελε να αποδείξει οπωσδήποτε ότι το αυτοσχέδιο αλεξίπτωτο που είχε κατασκευάσει λειτουργούσε, και στις 4 Φεβρουαρίου 1912, έκανε το άλμα στο κενό, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος των Παριζιάνων παρακολουθούσε. 

Προσοχή σκληρές εικόνες:

Παρά τις προσπάθειες παρευρισκομένων να τον αποτρέψουν ο 33χρονος πήδηξε από την πρώτη πλατφόρμα του πύργου φορώντας την εφεύρεσή του, αν και αρχικά φαίνεται να διστάζει για περίπου μισό λεπτό. Το αλεξίπτωτο απέτυχε να ανοίξει, και έπεσε στο έδαφος από ύψος 57 μέτρων. 


Η εφημερίδα Le Petit Parisien ανέφερε ότι το δεξί πόδι και το χέρι του Reichelt είχαν συνθλιβεί, ότι το κρανίο και η σπονδυλική του στήλη είχαν σπάσει και ότι αιμορραγούσε από το στόμα, τη μύτη και τα αυτιά του. Η Le Figaro σημείωσε ότι τα μάτια του ήταν ορθάνοιχτα, διεσταλμένα από τρόμο. Ήταν ήδη νεκρός τη στιγμή που οι θεατές έσπευσαν κοντά του, αλλά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Necker όπου διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατός του.

Οι αρχές του Παρισιού αρνήθηκαν ότι είχαν δώσει άδεια στον εφευρέτη να κάνει το άλμα θανάτου, υποστηρίζοντας ότι απλώς είχαν δώσει άδεια για πειράματα με κούκλες. 
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΑΡΙΣΙ