H Luftwaffe παροπλίζει τα δύο κρατικά αεροσκάφη μετά το φιάσκο με το ταξίδι της Μπέρμποκ στον Ειρηνικό (Βίντεο)

Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ αναγκάστηκε την Τρίτη να ακυρώσει ένα ταξίδι εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή του Ειρηνικού μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες να πετάξει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Εκπρόσωπος της Luftwaffe, της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, δήλωσε την Τρίτη ότι θα παροπλίσει δύο αεροσκάφη το συντομότερο δυνατό, αντί μέχρι το τέλος του 2024, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί μετά τα μηχανικά προβλήματα που εμφάνισε το ένα εξ’ αυτών δύο φορές το τελευταίο 24ωρο, αναγκάζοντας την υπουργό Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, να ακυρώσει την προγραμματισμένη περιοδεία της σε χώρες του Ειρηνικού, μετέδωσε η Washington Post.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ αναγκάστηκε την Τρίτη να ακυρώσει ένα ταξίδι εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή του Ειρηνικού μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες να πετάξει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Αυστραλία με κυβερνητικό αεροσκάφος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια σειρά ταξιδιών Γερμανών αξιωματούχων που παρουσίασαν προβλήματα με «γερασμένα» κυβερνητικά αεροσκάφη.

Το 23 ετών αεροσκάφος Airbus A340, που ονομάστηκε «Konrad Adenauer» από τον πρώτο καγκελάριο της Δυτικής Γερμανίας, προσγειώθηκε στο Άμπου Ντάμπι για ανεφοδιασμό καυσίμων τη Δευτέρα, αλλά επέστρεψε λίγο μετά την απογείωση λόγω δυσλειτουργίας των πτερυγίων.

Μετά από μια επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση, η υπουργός Εξωτερικών έκανε μια δεύτερη απόπειρα να πετάξει στο Σίδνεϊ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αλλά το αεροπλάνο γύρισε ξανά όταν ο καπετάνιος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι το προηγούμενο τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε ξανά. Το αεροσκάφος κατέληξε να κάνει κύκλους για δύο ώρες ενώ πέταξε 80 τόνους καυσίμου αεροσκαφών.

Πηγή: skai.gr