Οι τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας εξάρθρωσαν πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην πόλη Ταταουίν, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε επίθεση εναντίον της αστυνομίας και του στρατού. Την είδηση ανακοίνωσετο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Πριν από έξι χρόνια, τζιχαντιστές του ISIS είχαν δολοφονήσει 39 ξένους τουρίστες σε παραλία στη Σους, πυροδοτώντας μαζική έξοδο των τουριστών και καταφέρνοντας βαρύ χτύπημα στην τυνησιακή οικονομία.

Έκτοτε, οι τυνησιακές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν γίνει αποτελεσματικότερες στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση ενεργειών των τζιχαντιστών, αλλά η απειλή των λεγόμενων πυρήνων εν υπνώσει συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στην Τύνιδα, ιδίως επειδή επέστρεψαν ή επιστρέφουν τζιχαντιστές που πολέμησαν στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη.

«Σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και μονάδων του στρατού στην περιφέρεια (της Ταταουίν) με εκρηκτικούς μηχανισμούς», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Δεν διευκρινίζεται ωστόσο, το πόσοι άνθρωποι φέρονται να ανήκαν στον πυρήνα, το πώς εντοπίστηκε, ή το εάν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις στους υπόπτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις