Τουρκία: Δημοσκοπική κατρακύλα δίχως τέλος για τον Ερντογάν – Έκανε παράπονα στη Μέρκελ

Τουρκία: Δημοσκοπική κατρακύλα δίχως τέλος για τον Ερντογάν – Έκανε παράπονα στη Μέρκελ

Μια ακόμη τηλεδιάσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στην οποία ο τούρκος πρόεδρος... παραπονέθηκε για την ελληνική στάση, τη στιγμή που η Άγκυρα δέχεται πανταχόθεν διεθνείς πιέσεις.  

Στο εσωτερικό μέτωπο ωστόσο, τα πράγματα πάνε ακόμα χειρότερα για τον Ερντογάν αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης. Ίσως η καλύτερη εταιρεία δημοσκοπήσεων της Τουρκίας, η Metropol, που κάνει σταθερά κάθε μήνα δημοσκοπήσεις, τον Ιούλιο του 2016 είχε προβλέψει ποσοστό 50,4% για το κόμμα του τούρκου προέδρου ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης). Για πρώτη φορά, η ίδια εταιρεία προέβλεψε ότι σήμερα τα ποσοστά του Ερντογάν δεν ξεπερνούν το 27,4%. Μάλιστα, μαζί με το εθνικιστικό κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί δεν ξεπερνά το 35%. Έτσι το 51%, ποσοστό απαραίτητο για την τουρκική προεδρία, φαντάζει πολύ μακρινό σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας...

Η επικοινωνία Ερντογάν - Μέρκελ

Σε ό,τι αφορά την επικοινωνία του με τη γερμανίδα καγκελάριο, ο τούρκος πρόεδρος από τη μια είπε ότι δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική στις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ, όμως ισχυρίστηκε ότι “η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες”. “Στο Αιγαίο συνεχίζονται οι παράνομες επαναπροωθήσεις που είναι κατά του διεθνούς δικαίου και των συνειδήσεων” υποστήριξε. Όμως, πρόσθεσε ο Ερντογάν, “η Τουρκία διατηρεί νηφάλια στάση για να διατηρηθεί η θετική ατζέντα”.

Σημειώνεται πάντως, ότι η καγκελάριος ζήτησε από τον πρόεδρο της Τουρκίας να αποσύρει γρήγορα τους μισθοφόρους από τη Λιβύη...

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ταξιδεύει στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να προσεγγίσει την ΕΕ, την ώρα που οι τούρκοι αξιωματούχοι αποπειρώνται να διαχωρίσουν τις ελληνοτουρκικές με τις ευρωτουρκικές σχέσεις. 
 

Πηγή: skai.gr