Το ζευγάρι που έχτισε μία γκέι πορνό αυτοκρατορία και αντιμετώπισε την ομοφυλοφιλία των παιδιών του 

Μία ενδιαφέρουσα ιστορία φέρνει στο φως το BBC για το ζευγάρι που είχε το πιο γνωστό κατάστημα με γκέι πορνό στο Λος Άντζελες και διακινούσε το υλικό σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ για δεκαετίες αλλά αρνούνταν να αποκαλύψει το μυστικό στα παιδιά και τον κοινωνικό περίγυρο του για χρόνια.  

Η Κάρεν και ο Μπάρι Μέισον αρνούνταν επί χρόνια  να αποκαλύψουν στα παιδιά και τον περίγυρο τους την επαγγελματική ζωή τους. Η Κάρεν είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος σε γνωστές εφημερίες στο Σικάγο και τον Σινσινάτι. Ο Μπάρι ήταν τεχνικός ειδικών εφέ στον κινηματογράφο και εργάστηκε σε ταινίες όπως το Σταρ Τρεκ και η Οδύσσεια του Διαστήματος. Γνωρίστηκαν σε μία βραδιά που διοργάνωσε η εβραϊκή συναγωγή. Απέκτησαν τρία παιδιά, τα οποία έστελναν στην συναγωγή και πίεζαν να διαβάζουν σκληρά. 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ο Μπάρι, που προωθούσε τις δικές του εφευρέσεις σε εταιρείες, συνάντησε οικονομικά προβλήματα όταν ένα από τα εγχειρήματα του απέτυχε. Τότε η σύζυγος του βρήκε μία διαφήμιση στην εφημερίδα που ζητούσε ανθρώπους να διανέμουν το περιοδικό πορνό Hustler του «βασιλιά» της βιομηχανίας του πορνό, Λάρι Φλιντ. 

Το ζευγάρι μπήκε τελικά στην βιομηχανία του πορνό και χωρίς καθόλου προσπάθεια είχε αμέσως 5.000 παραγγελίες από όλες τις ΗΠΑ. Με το αυτοκίνητο τους ξεκίνησαν να διανέμουν το περιοδικό. Όταν ο Λάρι Φλιντ εξέδωσε περιοδικά πορνό για ομοφυλόφιλους ανέλαβαν να διανείμουν και αυτά. 

Το 1982 όταν το πιο διάσημο βιβλιοπωλείο με γκέι πορνό στο δυτικό Χόλιγουντ άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα το ζευγάρι αποφάσισε να το αγοράσει. Εκτός από μαγαζί με πορνό σταδιακά ο χώρος μετατράπηκε σε σημείο συνάντησης και συζητήσεων για την κοινότητα των ομοφυλοφίλων του Λος Άντζελες. 

Τα παιδιά τους δεν γνώριζαν το επάγγελμα τους. Μάλιστα τους είχαν απαγορεύσει να λένε σε φίλους ή γνωστούς το όνομα του μαγαζιού. «Δεν θέλαμε καθόλου να γνωρίζουν τι κάναμε. Δεν μιλάμε για την οικογενειακή επιχείρηση. Μας ανήκει ένα βιβλιοπωλείο και αυτό λέμε στους ανθρώπους», είπε η Κάρεν. 

Ωστόσο, η Ρέιτσελ έμαθε από φίλους σε ηλικία των 14 ετών το μυστικό των γονιών της αν και δεν είχε ιδέα τι είναι το πορνό. Σοκαρίστηκε από την είδηση γιατί η εντύπωση που έδιναν ήταν εντελώς διαφορετική, ιδιαίτερα η μητέρα της που ακολουθούσε ευλαβικά την θρησκεία. 

Το μαγαζί είχε εμπορική επιτυχία και το ζευγάρι άρχισε να κάνει παραγωγές σε ταινίες πορνό για ομοφυλόφιλους. Μάλιστα άνοιξε και δεύτερο μαγαζί στο Σιλβερλέικ, το οποίο είχε επίσης επιτυχία.

Επί της προεδρίας του Ρόναλντ Ρίγκαν, ο οποίος είχε κηρύξει πόλεμο στην πορνογραφία, το ζευγάρι συνελήφθη και στο μαγαζί του έγινε επιδρομή από τις Ομοσπονδιακές Αρχές του FBI. Με την βοήθεια του δικηγόρου τους γλίτωσαν την φυλάκιση.  

Την εποχή που το AIDS έκανε την εμφάνιση του η Κάρεν και ο Μπάρι στάθηκαν στο πλευρό των ομοφυλόφιλων υπαλλήλων τους που ασθένησαν. Για παράδειγμα όσοι είχαν διαγνωστεί με AIDS δεν έπρεπε να εργάζονται για να μην χάσουν την ιατρική ασφάλιση τους. Παρόλα αυτά η Κάρεν τους επέτρεπε να πηγαίνουν για δουλειά τις μέρες που αισθάνονταν καλύτερα. «Τους άφηναν να έρχονται στη δουλειά και τους πλήρωνα μετρητά. Ήταν παράνομο αλλά δεν υπήρχε λόγος να χάσουν το ποιοι είναι. Πάντα αισθανόμουν ότι η δουλειά είναι σημαντική», είπε η Κάρεν.  Αρκετές οικογένειες μετά τον θάνατο των παιδιών τους προσέγγιζαν το ζευγάρι για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες καθώς είχαν διακόψει χρόνια τις επαφές με τα παιδιά τους. 

Το θέμα της ομοφυλοφιλίας, όμως, δεν είχε συζητηθεί ποτέ στο σπίτι των Μέισον. Όταν η κόρη τους Ρέιτσελ, η οποία είχε μία αρκετά επαναστατική εφηβεία, πήγε με μία άλλη κοπέλα στο χορό του σχολείο οι γονείς της δεν απόρησαν. 

Το πρόβλημα ήρθε όταν ο μικρότερος γιος, ο Τζος, που είχε αναλάβει να εκπληρώσει πολλές από τις προσδοκίες της μητέρας του αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος. «Είχα απορροφήσει πολλές από τις φιλοδοξίες της μητέρας μου για την τελειότητα. Ήθελα να είμαι τέλειος», είπε ο Τζος. 

Τελικά ένα βράδυ έγραψε σε ένα χαρτί «είμαι ομοφυλόφιλος» και το άφησε στο τραπέζι. Είχε προετοιμαστεί να φύγει από το σπίτι στην περίπτωση που οι γονείς του θύμωναν με την αποκάλυψη. Η Κάρεν αντέδρασε έντονα και θυμάται ότι του είπε: «Είσαι σίγουρος; Γιατί το κάνεις αυτό; Ο θεός πρέπει να με τιμωρεί». 

Όπως παραδέχεται η αντίδραση της πλήγωσε το παιδί της. «Ήμουν εντάξει με το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος αλλά δεν ήμουν έτοιμη να έχω ένα ομοφυλόφιλο παιδί. Έπρεπε να καταλάβω τι σημαίνει να είσαι γονιός κάποιου που είναι ομοφυλόφιλος», είπε η Κάρεν, η οποία γράφτηκε στην οργάνωση για φίλους και γονείς ομοφυλόφιλων PFLAG. 

«Έπρεπε να είμαι εντάξει με αυτό και να αποδεχθώ ότι οι γονείς συχνά έχουν προσδοκίες από τα παιδιά τους που πραγματικά αντανακλούν περισσότερο στους γονείς παρά στα παιδιά. Όσον αφορά το γιο μου συνειδητοποίησαν ότι είχα κάποιες σκέψεις για τους ομοφυλόφιλους που θα έπρεπε να αλλάξουν», ανέφερε η Κάρεν. 

Η Κάρεν και ο Μπάρι όχι μόνο αποδέχτηκαν την σεξουαλική προτίμηση του γιού τους αλλά σήμερα είναι και πρεσβευτές της οργάνωσης PFLAG προκειμένου να βοηθούν άλλους γονείς να καταλάβουν την σεξουαλικότητα των παιδιών τους. 

Τελικά το 2016 έκλεισαν το μαγαζί τους στο Σιλβερλέικ και τον περασμένο Φεβρουάριο και το μαγαζί στο δυτικό Χόλιγουντ, καθώς πλέον η Κάρεν δεν μπορούσε να το διατηρήσει και να πληρώσει αυτά που θα ήθελε στους υπαλλήλους της. 

Όταν έκλεισε οι άνθρωποι είχαν μία εξαιρετικά συγκινητική αντίδραση καθώς πολλοί το θεωρούσαν κομμάτι της ιστορίας της κοινότητας των ομοφυλοφίλων του Λος Άντζελες. «Ήταν απίστευτο όταν έκλεισε το μαγαζί. Οι άνθρωποι έμπαιναν και ξέσπαγαν σε κλάματα», είπε η Ρέιτσελ.