Κλείσιμο

Το Ισραήλ απορρίπτει μονομερή εκεχειρία από πλευράς Παλαιστινίων

«Προς ώρας το Ισραήλ επιμένει στη δέσμευσή του στον `οδικό χάρτη`, του οποίου οι παράμετροι είναι γνωστές κι απαιτούν τον πλήρη τερματισμό της παλαιστινιακής τρομοκρατίας. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ημίμετρα κι ο μοναδικός συνομιλητής μας είναι η Παλαιστινιακή Αρχή», τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, απαιτώντας να τηρηθεί μυστική η ταυτότητά του.
«Η Παλαιστινιακή Αρχή γνωρίζει αυτά που εμείς αναμένουμε από εκείνη. Επίσης γνωρίζει πως εάν τερματισθεί η τρομοκρατία, εμείς θα αντλήσουμε συμπεράσματα από αυτό. Εκείνα που συζητούν μεταξύ τους οι Παλαιστίνιοι στο Κάιρο ουδόλως μας ενδιαφέρουν», πρόσθεσε ο ίδιος.
Κατά τις διαβουλεύσεις μεταξύ των κυριοτέρων παλαιστινιακών παρατάξεων που διεξάγονται στο Κάιρο υπό την αιγίδα της αιγυπτιακής κυβέρνησης, πέντε από τις φανατικές οργανώσεις δήλωσαν «έτοιμες να διαφυλάξουν τις ζωές αμάχων υπό τρεις όρους:
α) την άρση των αποκλεισμών σε παλαιστινιακές πόλεις, χωριά, καταυλισμούς προσφύγων
β)τον τερματισμό των ισραηλινών εισβολών, δολοφονιών, απελάσεων, κατασχέσεων εδαφών και καταεδαφίσεων κατοικιών
γ) την απελευθέρωση των κρατουμένων Παλαιστινίων από τις ισραηλινές φυλακές».
Σύμφωνα με συμμετέχοντες στις διαβουλεύσεις του Καΐρου, σήμερα αναμένεται να κυρωθεί συμφωνία για την «ανάγκη να διαφυλαχθούν οι ζωές των αμάχων και στις δύο πλευρές, την Παλαιστινιακή και την Ισραηλινή».
Πηγή: skai.gr