Το Facebook «κατέβασε» ανάρτηση του Τραμπ- Περιείχε ναζιστικό σύμβολο

Το Facebook κατέβασε ανάρτηση για την προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς περιείχε ένα ναζιστικό σύμβολο. Πρόκειται για ένα ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για «καταγράφουν» τους αντιπάλους του, όπως τους κομμουνιστές.

Όπως είπε ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου, Mark Zuckerberg  «η πλατφόρμα θα αποφύγει τον μετριοπαθή πολιτικό λόγο».

Αντίστοιχα, ο επικεφαλής πολιτικής ασφαλείας του Facebook, Nathaniel Gleicher, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση παραβίασε την πολιτική του κατά του οργανωμένου μίσους. «Δεν επιτρέπουμε σύμβολα που εκπροσωπούν οργανώσεις ή ιδεολογίες μίσους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Από την άλλη, η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είπε ότι απευθύνονταν στην ακροαριστερή ομάδα ακτιβιστών, η οποία είπε ότι χρησιμοποιεί το επίμαχο σύμβολο. «Το ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται από την αντιφά, οπότε συμπεριλήφθηκε σε μια διαφήμιση για το αντιφά", υπογράμμισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, Tim Murtaugh. Πρόσθεσε δε ότι το Facebook χρησιμοποιεί ένα ανεστραμμένο κόκκινο τρίγωνο emoji, το οποίο μοιάζει με αυτό που έβαλε στην ανάρτησή της η ομάδα Τραμπ. 

Οι αναρτήσεις, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα σε σελίδες, που ανήκαν στον Πρόεδρο Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, παρέμειναν αναρτημένες για περίπου 24 ώρες, ενώ είχαν προβληθεί εκατοντάδες χιλιάδες προβολές προτού καταργηθούν.

Πηγή: skai.gr