Κλείσιμο

«Μακρά και επικοιδομητική» τηλεφωνική επικοινωνία Σι - Ζελένσκι

Όπως έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο twitter είχε μια «πολύωρη και ουσιαστική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ηγέτη

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ είχε σήμερα Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται κινεζικά κρατικά μέσα.

Όπως έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο twitter είχε μια «πολύωρη και ουσιαστική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζιπίνγκ η οποία όπως είπε ελπίζει ότι θα δώσει ώθηση στις σχέσεις της Ουκρανίας με το Πεκίνο.

«Είχα ένα πολύωρο και ουσιαστικό τηλεφώνημα με τον πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ. Πιστεύω ότι αυτή το τηλεφώνημα, καθώς και ο διορισμός του πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Κίνα, θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων» έγραψε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το τί ακριβώς συζήτησαν.

Η Κίνα θα στείλει εισιδικούς απεσταλμένους στην Ουκρανία

Από την πλευρά του ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στον Ζελένσκι κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους ότι η Κίνα θα στείλει ειδικούς απεσταλμένους στην Ουκρανία και θα διεξαγάγει συνομιλίες με όλα τα μέρη για την επίλυση της κρίσης εκεί, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες ήταν η πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Η Κίνα θα επικεντρωθεί στην προώθηση ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και θα καταβάλει προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός το ταχύτερο δυνατό, είπε ο Σι στον Ζελένσκι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο Σι δήλωσε στις αρχές Απριλίου ότι ήταν πρόθυμος να μιλήσει με τον Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι είχε ζητήσει κατ΄επανάληψη από τον Σι να τον συναντήσει, όπως και μετά την επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα τον περασμένο μήνα.

Πηγή: skai.gr