Γυναίκα serial killer στην Ταϊλάνδη δολοφονούσε τα θύματά της δηλητηριάζοντάς τα με κυάνιο

Η μέχρι πρόσφατα υπεράνω υποψίας σύζυγος αστυνομικού και 4 μηνών έγκυος κατηγορείται για τους φόνους τουλάχιστον 13 ανθρώπων

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση απήγγειλε σήμερα η αστυνομία της Ταϊλάνδη σε μια 35χρονη γυναίκα - μέχρι πρόσφατα υπεράνω υποψίας - που είναι ύποπτη ότι δολοφονούσε ανθρώπους δηλητηριάζοντάς τους με κυάνιο. 

Μάλιστα, ο αριθμός των πιθανολογούμενων θυμάτων της γυναίκας - της Sararat "Am" Rangsiwuthaporn, σύζυγος αστυνομικού και 4 μηνών έγκυος -  έφτασε τα 13.

Οι δολοφονίες που πιστεύεται ότι διαπράχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια και η ύποπτη συνελήθφη πριν 2 ημέρες.

Σύμφωνα με τον υπαρχηγός της εθνικής αστυνομίας Σουρακάτε Χάκπαρν,  η νεαρή γυναίκα υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα ενώ το κίνητρό της πιστεύεται ότι ήταν τα χρήματα. 

Τους δηλητηρίαζε με κυάνιο

Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει τον αριθμό των ανθρωποκτονιών για τις οποίες θεωρείται ύποπτη, ενώ σημειώνει ότι η κατηγορούμενη αρνείται τις κατηγορίες εναντίον της.

Ανάμεσα στα θύαμτά της είναι πρώην εραστές, καθηγητές και φίλοι της και συνάδελφοι αστυνομικοί του άντρα της, ενώ η αστυνομία υποπτεέυται ότι την βοήθησε η αδερφή της, η οποία είναι φαρμακοποιός. 

Οι αρχές βρήκαν στο σπίτι της ουσία που πιστεύουν ότι είναι κυάνιο και υποπτεύονται ότι σκότωνε τα θύματά της βάζοντας δηλητήριο σε αυτό που έτρωγαν ή έπιναν.

"Η νεκροτομή έδειξε την παρουσία κυανίου στα πτώματα", διευκρίνισε επίσης ο Σουρακάτε στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους.

"Αυτό δείχνει ότι τα θύματα έλαβαν το δηλητήριο από το στόμα", συνέχισε.

Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι

Η αστυνομία υποψιαζόταν αρχικά ότι η τριαντάχρονη δολοφόνησε φίλη της στην επαρχία Ρατσαμπούρι, δυτικά της Μπανγκόκ, πριν από δύο εβδομάδες.

Ωστόσο μετά την ανάκρισή της, οι αρχές συσχέτισαν την υπόθεση αυτή με άλλες περιπτώσεις δηλητηρίασης με κυάνιο στις επαρχίες Καντσαναμπούρι, στο δυτικό τμήμα της χώρας, και Νάχον Πάθομ, κοντά στην Μπανγκόκ.

Πηγή: skai.gr