Φιντάν: Σύνοδος κορυφής για το Μεσανατολικό το Σάββατο στην Αίγυπτο - Έχει έρθει η ώρα για τη λύση των δυο κρατών - Βίντεο

Σύμφωνα με το Reuters η δήλωση έγινε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Λιβανέζο ομόλογό του στη Βηρυτό

Σύνοδος κορυφής για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο το Σάββατο, ανακοίνωσε ο Χακάν Φιντάν.

Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, δήλωσε την Τρίτη ότι η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει το Σάββατο.μια σύνοδο κορυφής των ηγετών κρατών για να συζητηθεί η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Σύμφωνα με το Reuters η δήλωση έγινε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Λιβανέζο ομόλογό του στη Βηρυτό.

Άλλωστε όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι «έχει έρθει η ώρα η διεθνής κοινότητα να κάνει ένα σοβαρό βήμα για την λύση των δυο κρατών ομε την ίδρυση του Παλαιστινιακου κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ιερουασλήμ».

Υπενθυμίζεται, ότι η Τουρκία συμφωνεί με την Αίγυπτο και απορρίπτει την εξορία των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στον θύλακα αυτόν, σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Πηγή: skai.gr