Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τα τρόφιμα

Πυροβολισμούς στον αέρα αναγκάστηκαν να ρίξουν οι αστυνομικοί στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, προκειμένου να διαλύσουν πλήθος διαδηλωτών που διαμαρτυρόταν για δεύτερη συνεχή ημέρα για την αύξηση των τιμών στα τρόφιμα.

Σχεδόν 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ σε συνοικία της πόλης η αστυνομία έριξε προειδοποιητικά πυρά για να διαλύσει διαδηλωτές που προσπαθούσαν να εισβάλλουν σε στεγασμένους υπαίθριους πάγκους.

Ο πληθυσμός διαμαρτύρεται επίσης για τον υπερπληθωρισμό και τις πρακτικές πολλών εμπόρων που επιβάλλουν το δολάριο στις συναλλαγές έναντι του νομίσματος της Σομαλίας (σελίνι),το οποίο έχει υποτιμηθεί σημαντικά.

\"Είναι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης, η αύξηση των τιμών. Δεν μπορούμε πλέον να αψηφούμε αυτό που συμβαίνει\", είπε στο πλήθος ο θρησκευτικός ηγέτης σεΐχης Μοχαμούντ Αμπντουλε.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν πέντε διαδηλωτές, ανοίγοντας πυρ αρκετές φορές εναντίον του πλήθους που διαμαρτυρόταν.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, οι τιμές έχουν ουσιαστικά διπλασιαστεί στον πλανήτη μέσα σε τρία χρόνια, γεγονός που προκάλεσε αιματηρές ταραχές τον Απρίλιο στην Αίγυπτο και στην Αϊτή και διαδηλώσεις σε πολλές άλλες χώρες.
Πηγή: skai.gr