Συνελήφθη ο αεροπειρατής

Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε σε αεροσκάφος των Μαυριτανικών Αερογραμμών, με 71 επιβάτες και 8 άτομα πλήρωμα, που εκτελούσε εσωτερική πτήση.

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τον αεροπειρατή που είχε καταλάβει το αεροσκάφος, ζητώντας να μεταβεί στο Παρίσι, ενώ οι επιβάτες απελευθερώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, κάποιοι από τους επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά στην προσπάθειά τους ν΄ ακινητοποιήσουν το δράστη, όπως μετέδωσε μαροκινό τηλεοπτικό κανάλι της δυτικής Σαχάρας.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 19:40 (ώρα Ελλάδας) από τη Νουακχότ και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Νουαντίμπου της βόρειας Μαυριτανίας 45 λεπτά αργότερα.

Οι αεροπειρατής, όμως, ανάγκασε τον κυβερνήτη να αλλάξει πορεία και το αεροσκάφος προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό, σε στρατιωτικό αεροδιάδρομο τη Λας Πάλμας. Εκεί ο αεροπειρατής συνελήφθη και απελευθερώθηκαν οι επιβάτες.

Ο αεροπειρατής, που κατά τα φαινόμενα έδρασε μόνος, είναι μαροκινής καταγωγής. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη των Καναρίων Νήσων, δεν προέβαλε αντίσταση όταν τον συνέλαβαν οι ισπανοί αστυνομικοί. Πηγές της ισπανικής κυβέρνησης ανέφεραν εξάλλου ότι, με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουν μέχρι στιγμής, η αεροπειρατεία αυτή δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια.

Πηγή: skai.gr