Συναγερμός στη Γαλλία από την εξαφάνιση 2,5 ετών αγοριού - Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του

Το αγοράκι εξαφανίστηκε από ένα χωριό μεταξύ των περιοχών Γκρενόμπλ και Νίκαιας ενώ βρισκόταν στο κήπο του σπιτιού

Συναγερμός έχει σημάνει στις γαλλικές Αρχές για την εξαφάνιση ενός 2,5 ετών αγοριού, το οποίο αγνοείται από το περασμένο Σάββατο.

Το αγοράκι εξαφανίστηκε από το χωριό Λε Βερνέτ, που βρισκεται μεταξύ των περιοχών Γκρενόμπλ και Νίκαιας, όπως μεταδίδει ο Guardian.

«Η οικογένεια ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι για να πάει μια εκδρομή, και εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φευγαλέα στιγμή απροσεξίας για να φύγει», δήλωσε ο Φρανσουά Μπαλίκ, δήμαρχος του χωριού, στη γαλλική τηλεόραση.

Οι παππούδες του αντιλήφθηκαν ότι δεν ήταν πια εκεί, όταν πήγαν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν. Παράλληλα, ο παππούς του αναφέρει ότι για την ηλικία του, είναι ιδιαίτερα καλός περιπατητής, και πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι είχε απαχθεί.

«Είναι ένα μικρό χωριό με 20 περίπου σπίτια και τα βλέπουμε όλα. Θα μπορούσε να είχε διανύσει κάποια απόσταση και ίσως να είχε χαθεί ή να κρυβόταν» συμπλήρωσε.

Μόλις οικογένεια αντιλήφθηκε οτι ο δίχρονος Émile έχει εξαφανιστεί, ;αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία η οποία και ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του μικρού αγοριού.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης, με ελικόπτερο, drones εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες μαζί με σκυλιά ανιχνευτές έχουν χτενίσει την περιοχή, ωστόσο ακόμη δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του.

Οι ντόπιοι ανέφεραν ότι η κοιλάδα στο χωριό, περιβάλλεται από δάση είναι δημοφιλής στους πεζοπόρους, με τον εισαγγελέα να αναφέρει ότι δύο άτομα είδαν το αγόρι να φεύγει από το σπίτι των παππούδων και της γιαγιάς, και «τότε χάνουμε τα ίχνη του».

Το πρωί σήμερα  η ζώνη αναζήτησης διευρύνθηκε, με τη χωροφυλακή να απευθύνει έκκληση για μάρτυρες που μπορεί να είδαν το αγόρι.

Πηγή: skai.gr