Συναγερμός λόγω του κυκλώνα Ντιν

Αντιμέτωποι με τον κυκλώνα Ντιν βρίσκονται οι κάτοικοι των νησιών και των παραλιακών περιοχών της Καραϊβικής.

Ο κυκλώνας, που έχει ανέλθει στην κατηγορία 4, αναμένεται να πλήξει την Τζαμάικα και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, φτάνοντας στην κατηγορία 5, την υψηλότερη βαθμίδα στην κλίμακα ΣάφιρΣίμπσον, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τυφώνες των ΗΠΑ.

Στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία οι ισχυρές καταιγίδες δεν αποκλείεται να προκαλέσουν πλημμύρες, ενώ στις Μικρές Αντίλλες τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο Μεξικό, οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 106 δήμους στη χερσόνησο Γιουκατάν με αποτέλεσμα να αναχωρούν εσπευσμένα από τα θέρετρα του Κανκούν, της Πλάγια ντελ Κάρμεν και Κοζουμέλ χιλιάδες τουρίστες.

Μετά από αίτημα του κυβερνήτη του Τέξας, ο αμερικανός πρόεδρος ενέκρινε την παροχή έκτακτης βοήθειας, σε περίπτωση που η πολιτεία αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να πληγεί από τον κυκλώνα.

Η NASA ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να φέρει πίσω στη Γη το Endeavour νωρίτερα από το προβλεπόμενο, λόγω φόβων ότι μπορεί να προκληθούν προβλήματα λόγω του τυφώνα Ντιν.

Η προσγείωση του Endeavour θα γίνει μια ημέρα νωρίτερα , δηλαδή την Τρίτη, στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριδα.

Στην Κίνα. Ο τυφώνας Σεπάτ σάρωσε την Κυριακή τις νότιες ακτές της Κίνας αναγκάζοντας σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, τουλάχιστον 156 κτίρια έχουν διαλυθεί και εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο τυφώνας πλήττει την Κίνα μετά το πέρασμά του από την Ταϊβάν και αρκετά κοντά στις Φιλιππίνες, όπου πλημμύρισαν περιοχές και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Στις Φιλιππίνες, ο τυφώνας ενέτεινε τις βροχές των μουσώνων, με 550.000 ανθρώπους να πλήττονται από τις πλημμύρες και τρεις ανθρώπους να βρίσκουν το θάνατο από πνιγμό.
Πηγή: skai.gr