Συγκλονιστικό βίντεο στην Ινδία: Γυναίκες περιφέρονται γυμνές μετά από ομαδικό βιασμό – Καταδίκασε ο Μόντι 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η άγρια σεξουαλική επίθεση έγινε σε χριστιανές γυναίκες, τις οποίες συνέχεια τις περιέφεραν προς παραδειγματισμό

Σοκ έχουν προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα οι εικόνες δύο γυναικών που περιφέρονται από ομάδα αντρών γυμνές στους δρόμους χωριού στο κρατίδιο Μανιπούρ, μετά από ομαδικό βιασμό που υπέστησαν. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα και τα social media της Ινδίας, η άγρια σεξουαλική επίθεση έγινε σε χριστιανές γυναίκες, τις οποίες συνέχεια τις περιέφεραν προς παραδειγματισμό.

Ήδη, η αστυνομία του κρατιδίου προχώρησε σε μία τουλάχιστον σύλληψη άνδρα, που αναγνωρίστηκε από τα βίντεο ενώ άγνωστος αριθμός ανδρών έχουν προσαχθεί.

«Ενδελεχής έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διασφαλίσουμε ότι θα αναληφθεί αυστηρή δράση κατά όλων των δραστών, περιλαμβανομένης εξέτασης της πιθανότητας (επιβολής) της θανατικής ποινής», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Μπίρεν Σινγκ. 

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 40.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλιτώσουν μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στις αρχές Μαΐου ανάμεσα σε εθνοτικές ομάδες στην Μανιπούρ.

Μόντι: «Επονείδιστη» η σεξουαλική επίθεση στην Μανιπούρ

«Επονείδιστη» χαρακτήρισε σήμερα ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι σεξουαλική επίθεση σε γυναίκες στο κρατίδιο Μανιπούρ, στη βορειοανατολική Ινδία, και ζήτησε από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των κρατιδίων να λάβουν μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια των γυναικών.

Ο πρωθυπουργός Μόντι πρόσθεσε ότι το περιστατικό αυτό γέμισε την καρδιά του θλίψη και θυμό. «Κάθε κοινωνία των πολιτών θα έπρεπε να ντρέπεται γι'αυτό», δήλωσε πριν από κοινοβουλευτική συνεδρίαση.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας ανακοίνωσε ότι έχει θορυβηθεί πολύ από τις εικόνες αυτές και ζήτησε από την κυβέρνηση να το ενημερώσει για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη σύλληψη των δραστών και για να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

"Σε μια συνταγματική δημοκρατία αυτό είναι απαράδεκτο", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ινδίας Νταναντζάγια Γιέσβαντ Τσαντρασούντ.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Ινδία