Στο Οχάιο μετά από εκτροχιασμό τρένου με χημικά η πραγματική Έριν Μπρόκοβιτς

Το φορτίο του τρένου και τα τοξικά απόβλητα τις επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς μόλυναν το έδαφος και κατά συνέπεια τον υδροφόρο ορίζοντα, προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντική ζημιά

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε χημικά στο Ιστ Παλεστάιν (Ανατολική Παλαιστίνη), στην πολιτεία Οχάιο, είχε προκαλέσει τεράστια φωτιά και την απομάκρυνση εκατοντάδων ανθρώπων από την περιοχή. 

Το τρένο μετέφερε μεταξύ άλλων χλωριούχο βινύλλιο, ένα χημικό προϊόν καρκινογόνο και ιδιαίτερα εύφλεκτο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του πλαστικού.

Το φορτίο του τρένου και τα τοξικά απόβλητα τις επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς μόλυναν το έδαφος και κατά συνέπεια τον υδροφόρο ορίζοντα, προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντική ζημιά στην περιοχή. 

Η περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή έχει προκαλέσει φοβερή αναστάτωση στους πολίτες ενώ η ακτιβίστρια Εριν Μπρόκοβιτς (την οποία υποδύθηκε η Τζούλια Ρόμπερτς στον κινηματογράφο για παρόμοια υπόθεση) έφθασε στο Οχάιο και μίλησε στους κατοίκους του Ιστ Παλεστάιν για τις επιπτώσεις του εκτροχιασμού του τρένου.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), η σιδηροδρομική εταιρεία Norfolk Southern, υπεύθυνη για το δυστύχημα θα μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος του μολυσμένου εδάφους σε εγκαταστάσεις διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων κοντά στο Χιούστον και το Ντιτρόιτ. 

«Η EPA θα διασφαλίσει ότι όλα τα απόβλητα θα διατεθούν με ασφαλή και νόμιμο τρόπο σε πιστοποιημένες από την EPA εγκαταστάσεις, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω απελευθέρωση επικίνδυνων ουσιών και οι επιπτώσεις στις κοινότητες» δήλωσε η αρμόδια αξιωματούχος της υπηρεσίας, Ντέμπορα Σορ. 

Πηγή: skai.gr