Στις κάλπες οι Γάλλοι

Στις κάλπες για τέταρτη φορά σε διάστημα δύο μηνών οδηγούνται οι Γάλλοι, για το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή.

Η κεντροδεξιά με ηγέτη τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, αναμένεται να επικρατήσει διατηρώντας το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Μιλώντας στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της κυβερνητικής παράταξης ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ζήτησε από το εκλογικό σώμα να δώσει μεγάλη πλειοψηφία στον πρόεδρο για να επαναφέρει τη Γαλλία στην καρδιά της Ευρώπης.

Η επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, παρά τις εσωκομματικές προστριβές που έχουν ήδη ξεσπάσει, συνεχίζει την προσπάθεια καλώντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες.

Η παράταξη του Νικολά Σαρκοζί φαίνεται να αποσπά σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις 390 έως 435 έδρες σε σύνολο 577 στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Οι Σοσιαλιστές αναμένεται να λάβουν 110 μέχρι 174 έδρες, το Κομμουνιστικό Κόμμα 4 έως 15 έδρες και οι Πράσινοι 1μία μέχρι 3. Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο του ΖανΜαρί Λεπέν εκτιμάται ότι δεν θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή.
Πηγή: skai.gr