Στην Τουρκία κλιμάκιο του ΔΝΤ τον Σεπτέμβριο - «Επίσκεψη ρουτίνας» λέει το τουρκικό υπ. Οικονομικών

Στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ επισημαίνει πως δεν έχει ζητηθεί από τη χώρα βοήθεια παρά το γεγονός πως τουρκικό κανάλι μετέδωσε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρώσει την έκθεσή τους για τη χώρα

Να υποδεχθεί κλιμάκιο του ΔΝΤ τον Σεπτέμβριο φαίνεται πως ετοιμάζεται η Τουρκία, όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο KRT. Πρόσθεσε δε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρώσει την έκθεση τους για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο δημοσιογράφος από το τουρκικό δίκτυο ανέφερε πως το κλιμάκιο δέχθηκε πρόσκληση από το υπουργείο Οικονομικών. Από την πλευρά του ωστόσο, το ίδιο το υπουργείο αρνήθηκε την πληροφορία αλλά τόνισε πως ίσως γίνει μια τεχνική επίσκεψη ρουτίνας. 

Το ίδιο το ΔΝΤ έχει επιβεβαιώσει σε ανακοίνωσή του την επίσκεψη «ρουτίνας» όπως τη χαρακτηρίζει κλιμακίου στην Τουρκία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Η τεχνική ομάδα του ΔΝΤ θα πραγματοποιήσει μια τακτική επίσκεψη στην Τουρκία στα τέλη Σεπτεμβρίου για να έχει συνομιλίες με Τούρκους αξιωματούχους στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διαβούλευση για το άρθρο 4».

«Το ΔΝΤ δεν έχει λάβει καμία ένδειξη από τις τουρκικές αρχές ότι σκοπεύουν να ζητήσουν οικονομική βοήθεια από το Ταμείο», προσθέτει η  ανακοίνωση, λέγοντας ότι η επίσκεψη θα δώσει επίσης την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, τις οικονομικές προοπτικές και τις μακροοικονομικές δημοσιονομικές πολιτικές.

Ο πρώην πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος, Τζεμ Τόκερ μιλώντας για την οικονομική κατάσταση της χώρας ανέφερε ότι «δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και με τον Σιμσέκ και με άλλον υπουργό δεν είμαι αισιόδοξος. Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα καταλήξουμε στο ΔΝΤ».

Πηγή: skai.gr