Σέντινελ: Άκαρπη η προσπάθεια για εντοπισμό του πτώματος του ιεραποστόλου

Άκαρπες έχουν αποβεί έως τώρα οι προσπάθειες των Αρχών της Ινδίας να εντοπίσουν το πτώμα του αμερικανού ιεραπόστολου, ο οποίος πιστεύεται ότι σκοτώθηκε από μέλη της απομονωμένης φυλής στο νησί του Βόρειου Σέντινελ, στον Κόλπο της Βεγγάλης.

Πλοίο της Αστυνομίας προσέγγισε το νησί το Σάββατο όμως αποχώρησε προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν σύγκρουση με τους ιθαγενείς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην παραλία οπλισμένοι με τόξα και βέλη.

Ο 27χρονος ιεραπόστολος Τζον Άλεν Τσάου αποβιβάστηκε στο Βόρειο Σέντινελ στις 17 Νοεμβρίου, με την βοήθεια αλιέων, έχοντας ως στόχο να προσηλυτίσει τους κατοίκους στον χριστιανισμό.

Οι ψαράδες στην συνέχεια κατέθεσαν πως είδαν μέλη της φυλής των Σεντινέλες να σέρνουν ένα πτώμα, που υποθέτουν πως ήταν του Τσάου, και να το θάβουν στην παραλία.

Η οργάνωση Survival International, η οποία αγωνίζεται για τα δικαιώματα απομονωμένων φυλών, κάλεσε εν τω μεταξύ για τον τερματισμό της προσπάθειας εντοπισμού του πτώματος του ιεραποστόλου.

Η Survival International επισήμανε πως γειτονικές φυλές εξαφανίστηκαν αφότου τα νησιά τους εποικήθηκαν από τους Βρετανούς, προειδοποιώντας πως οι «Σεντινέλες» κατά πάσα πιθανότητα θα αντιδράσουν βίαια σε οποιαδήποτε προσπάθεια απόβασης στο νησί τους.

Υπενθύμισε πως οι κάτοικοι του Βόρειου Σέντινελ δεν έχουν αναπτύξει ανοσία σε ασθένειες όπως η ίωση και οι μαγουλάδες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποδεκατίσουν τον πληθυσμό.
Πηγή: skai.gr