Σε ιταλικό έδαφος ο τρομοκράτης Τσέζαρε Μπατίστι

AP Photo/Alessandra Tarantino
Ο φυγόδικος τρομοκράτης Τσέζαρε Μπατίστι, ο οποίος συνελήφθη χθες στην Βολιβία, μεταφέρθηκε σήμερα με ειδική πτήση στην Ιταλία.

«Ένας δολοφόνος που καταλήγει εκεί που του άξιζε», λέει ο Ματέο Σαλβίνι.

Ο Τσέζαρε Μπατίστι, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση, συνολικά, τεσσάρων δολοφονιών και ήταν φυγόδικος εδώ και τρεις δεκαετίες, μεταφέρθηκε πριν από λίγο με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο Τσαμπίνο της Ρώμης. Ο Μπατίστι, εξήντα τεσσάρων ετών, στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα είχε προσχωρήσει στην τρομοκρατική ομάδα Ένοπλοι Προλετάριοι για τον Κομμουνισμό και στην συνέχεια είχε διαφύγει της σύλληψης μεταβαίνοντας πρώτα στην Γαλλία και στην συνέχεια στην Βραζιλία.

Ο Μπατίστι είχε συλληφθεί χθες στην Βολιβία, χάρη σε κινητοποίηση της Ιντερπόλ. «Ένας δολοφόνος, εγκληματίας, θρασύδειλος, έπειτα από 37 χρόνια καταλήγει εκεί που του άξιζε. Το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει και το ίδιο θα συμβεί με δεκάδες άλλους εγκληματίες», δήλωσε ο ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος ήταν παρών στο Τσαμπίνο.

Ο γραμματέας της Λέγκα ευχαρίστησε, για την αποδοτική συνεργασία, την κυβέρνηση της Βραζιλίας και τον νέο πρόεδρό της Μπολσονάρο.

«Η Ιταλία περπατά με ψηλά το κεφάλι σε όλο τον κόσμο. Συνελήφθη και εκδόθηκε άμεσα στην Ιταλία ένας άνθρωπος που ευθύνεται για σειρά στυγερών δολοφονιών. Είναι ένα ιστορικό αποτέλεσμα το οποίο οφείλεται στην κοινή δράση όλων των θεσμών της χώρας μας», πρόσθεσε ο ιταλός υπουργός δικαιοσύνης Αλφόνσο Μποναφέντε