Σε επαγρύπνηση η Φλόριντα για τον τυφώνα Ίαν - Εντολές εκκένωσης περιοχών

Ο τυφώνας που έχει μετατραπεί πλέον σε ισχυρή καταιγίδα κατευθύνεται προς την νοτιοδυτική ακτή της πολιτείας

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι κάτοικοι της Φλόριντα οι οποίοι προετοιμάζονται για τον τυφώνα Ίαν, ο οποίος αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρότητα την πολιτεία το βράδυ της Τρίτης.

Ο τυφώνας που έχει μετατραπεί πλέον σε ισχυρή καταιγίδα κατευθύνεται προς την νοτιοδυτική ακτή της πολιτείας με τις αρχές να έχουν δώσει ήδη εντολή για εκκενώσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο τυφώνας πέρασε από τη δυτική Κούβα το πρωί της Τρίτης, φτάνοντας στην ξηρά γύρω στις 4.30 π.μ. τοπική ώρα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ότι η καταιγίδα πιθανότατα θα κατευθυνθεί βόρεια-βορειοανατολικά στον Κόλπο του Μεξικού, όπου είναι πιθανό να αποκτήσει ισχύ αλλά να χάσει ταχύτητα.

Ο τυφώνας Ίαν θα είναι ο πρώτος μεγάλος τυφώνας για το 2022 που θα πλήξει τις ΗΠΑ. Πέρυσι, ο τυφώνας Άιντα κατηγορίας 4 έπληξε τη Λουιζιάνα προκαλώντας ζημιές ύψους περίπου 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περασμένη Κυριακή και προέτρεψε τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις εντολές εκκένωσης.

Ο τυφώνας πέρασε χθες από τη δυτική ακτή της Κούβας προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους που ανάγκασαν τις αρχές να απομακρύνουν περίπου 50.000 πολίτες από τα σπίτια τους. 

Πηγή: skai.gr