Κλείσιμο

Ρητορικές οι διαφορές Μπους - Τσάβες

Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να έχουν προκαταλήψεις έναντι των αριστερών κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική και να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο βοηθώντας τις χώρες της περιοχής να αναπτύξουν τις οικονομίες τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να καταλάβουν ότι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει, το θέμα -ποιός είναι κομμουνιστής και ποιός δεν είναι- ανήκει στο παρελθόν", δήλωσε ο Λούλα, κληθείς να σχολιάσει την εχθρότητα ανάμεσα στη Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ.

"Έχω πει στον Μπους ότι οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν πιο ενεργή πολιτική στη Λατινική Αμερική. Όλες οι χώρες επιθυμούν την ανάπτυξη και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βοηθήσουν", ανέφερε ο Λούλα στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Record News.

Ο Λούλα επισήμανε ότι η Βραζιλία έχει καλές σχέσεις τόσο με τη Βενεζουέλα του Τσάβες, όσο και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι και οι δύο χώρες είναι σημαντικοί εμπορικοί εταίροι.

Η Ουάσινγκτον και το Καράκας έχουν ιστορικές διαφορές διότι "ο Τσάβες νομίζει ότι ο Μπους έδωσε εντολή για πραξικόπημα για την ανατροπή του", είπε ο Λούλα, προσθέτοντας ότι οι διαφορές αυτές σε κάποιον βαθμό είναι ρητορικές.
Πηγή: skai.gr